Foto: LETA

Lai gan ziema ir ieilgusi, tas neliedz izrevidēt savu skapi, lai to papildinātu ar jaunām drēbēm, kuras lieti noderēs tad, kad sniegs sāks atkāpties un kokiem plauks lapas. Šī pavasara un vasaras modes tendences sola daudz krāsu, brīvu siluetu un ģeometriskas formas, un pašmāju modes dizaineris Gints Bude (attēlā) DELFI Izklaide lasītājiem sniedz ieskatu, kādas būs siltās sezonas piecas lielākās modes aktualitātes.

Spilgtas un neona krāsas. "Šī vasara un pavasaris ir īstais laiks, lai izbaudītu krāsu terapiju. Modē būs "jo spilgtāk, jo labāk". "Šosezon modes tendences pieprasa, lai mēs nēsātu neona krāsas apģērbu - elektrozaļu, piesātināti rozā, neona dzeltenu.

Ļoti aktuālas krāsas būs arī tomātsarkanā, dzeltenā, sulīgi zaļā. Šī sezona būs īsts krāsu kokteilis," modes aktualitātēs dalās Bude un piebilst, ka nākamā vasara vairs nebūs tik spilgtām krāsām pārbagāta, tādēļ šis ir īstais laiks, lai izbaudītu košo modes kaprīzi.

Melnā un baltā monohromija. "Šajā sezonā ļoti aktuāls būs baltās un melnās krāsas miksējums. Jāpiebilst gan, ka balta blūze un melni svārki neskaitās. Melnā un baltā sajaukumam jābūt ģeometriskās figūrās vai līnijās, svītrojumos un rūtojumos. Krāsu laukumi uz apģērba var būt gan lieli, gan smalki un mazi, galvenais, lai tie ir pamanāmi un izceļas kontrasts," stāsta Bude.

Smalki apdrukāts audums. Šogad siltā sezona izcelsies ar ļoti smalkas un ģeometriskas apdrukas audumiem. "Es tos sauktu par kaklasaites audumiem. Rakstiem jābūt ļoti smalkiem un ģeometriskiem, gandrīz kā ļoti ģeometriskā un perfekti sakārtotā čūskas rakstā," savu padomu sniedz modes pazinējs.

Brīvs siluets. Apģērba augšdaļā aktuāls būs brīvs siluets un paplašināta plecu līnija. "Aktuālas būs kimono stila piedurknes un brīvas žaketes. Ja iepriekšējās sezonās apģērba augšdaļa bija pieguļošāka, tad šogad ir notikusi silueta maiņa, un tā kļuvusi brīvāka," atklāj dizaineris.

Laiviņkurpes ar smailu purngalu. "Modē atgriežas sešdesmito gadu klasika - laiviņas ar smailu purngalu un smalku papēdi. Noteikti jāatceras, ka purngaliem jābūt smailiem, bet ne gariem. Garie, turkveidīgie purngali noteikti nav moderni," stāsta Bude.

"Mēs jau šobrīd zinām, kas modē būs nākamajā pavasara un vasaras sezonā. Varu pateikt, ka spilgtās krāsas nomainīs daudz mierīgāki un ne tik koši toņi. Mans ieteikums - izbaudiet košo krāsu kokteili apģērbā!" iesaka dizaineris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!