Foto: Publicitātes foto

7. februārī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē izskanēs pēdējie mūziķa Mārtiņa Freimaņa piemiņai veltītie koncerti no pasākuma cikla [Ie]vērojot klusumu. Šajā datumā tiks atzīmēta arī Mārtiņa dzimšanas diena un pirmatskaņojumu piedzīvos Freimaņa dziesma Mani strazdi paša mūziķa izpildījumā.

Vēl nedzirdētu dziesmu publiskošana 7. februārī - Freimaņa dzimšanas dienā - kļuvusi par tradīciju, jo pagājušajā gadā publisku pirmatskaņojumu piedzīvoja Mārtiņa un grupas Crazy Dolls kopdarbs Par lapām.

Kā informē mūziķa atbalstītāji, dziesmas Mani strazdi ieraksts tika aizsākts 2010. gada vēlā rudenī Alda Zaļūksna (pazīstams kā Midis) studijā un pabeigts neilgi pirms šī gada Mārtiņa dzimšanas dienas svinībām.

Mani strazdi ieraksta tapšanā piedalījušies Freimaņa draugi un kolēģi - Midis (havajiešu ģitāra, perkusijas, metalafons, taustiņi un aranžējums), Juta Bērziņa (stīgu partiju aranžējums un čells), Kristīne Zeltkalne-Voika (visas vijoļu partijas), Valters Frīdenbergs (fona balss), kā arī pats dziesmas autors Mārtiņš Freimanis (vokāls un klavesīns).

Lai vizuāli bagātinātu dziesmas skanējumu, kino studija Screen Vision ir izveidojusi dziesmas Mani strazdi videoklipu.

Jau ziņots, ka mūziķis, dzejnieks un aktieris Mārtiņš Freimanis nomira 2011. gada 27. janvārī, nesagaidījis savu 34. dzimšanas dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!