Foto: Vida Press

Leģendārās progresīvā roka grupas The Mars Volta vokālists un dibinātājs Sedriks Bikslers-Zavala paziņojis, ka pamet kolektīvu. "Vairs nav jēgas izlikties – es vairs neesmu The Mars Volta dalībnieks," viņš ierakstījis savā Twitter kontā.

Sedriks pateicies visiem grupas faniem, bet sūdzējies par otru grupas dibinātāju - multiinstrumentālistu Omaru Rodrigesu-Lopesu (abi kopā attēlā).

Pēc vokālista vārdiem, tikai viņš pats bijis ieinteresēts grupas pastāvēšanā un uzstājis uz Ziemeļamerikas koncertturnejas rīkošanu. Tomēr Omars tikmēr vairāk laika veltījis savam blakusprojektam - grupai Bosnian Rainbows.

"Ko tad man vajadzēja darīt: uzvesties kā progroka mājsaimniecei, kamēr mans partneris iet pa kreisi un drāž citas grupas," retoriski jautā Bikslers-Zavala.

Grupa The Mars Volta dibināta 2001. gadā Teksasas štata pilsētā Elpaso. Saņēmuši daudzus prestižus apbalvojumus, 2008. gadā nosaukti par labāko progroka grupu pasaulē, puiši šajos gados ierakstījuši sešus studijas albumus.

Grupas sastāvs gadu gaitā daudzkārt mainījies, tajā spēlējuši arī Red Hot Chili Peppers dalībnieki Flī un Džons Frušante, bet nemainīgs bija tikai grupas kodols Sedriks un Omars. Tagad arī viņu ceļi šķīrušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!