Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien, 9. janvārī, viena no populārākajām un apbrīnotākajām sievietēm pasaulē – Keita Midltone, kura pēc kāzām ar princi Viljamu kļuva par Kembridžas hercogieni Katrīnu – svin 31. dzimšanas dienu, un šajā sakarā piedāvājam 31 faktu no viņas biogrāfijas, kā arī foto galeriju ar 31 attēlu.

1. Katrīna Elizabete Midltone dzimusi Royal Berkshire slimnīcā Redingā 1982. gada 9. janvārī. Viņas vecāki ir Maikls un Kerola Midltoni.

2. Savu nākamo vīru - princi Viljamu - viņa satika St. Andrews universitātē, kuras absolventiem saskaņā ar īpatnējiem statistikas datiem savu "īsto pusīti" satikt izdodas tikai vienā no desmit gadījumiem.

3. Astoņdesmito gadu vidū Keita ar vecākiem pāris gadus dzīvoja Jordānijas galvaspilsētā Ammānā.

4. Starp saviem nopietnākajiem hobijiem hercogiene minējusi staigāšanu, tenisa spēlēšanu, peldēšanu, fotografēšanu, burāšanu un gleznošanu. (Studiju laikā viņa spēlēja skolas lauka hokeja komandā.)

5. Pirms prinča satikšanas Keita Londonā uz pusslodzi strādāja kādā apģērbu veikalā, bet tad ilgāku laiku bija bez darba, par ko izpelnījās iesauku "Waity Katie" (cita versija ir tāda, ka šī iesauku viņai pielipusi tāpēc, ka princis vilcinājās ar bildināšanu).

6. Sekojot nu jau mirušās Karalienes - mātes (karalienes Elizabetes) tradīcijai, Keitas kāzu pušķis pēc laulībām tika nolikts uz nezināmā kareivja kapa Vestminsteras abatijā.

7. Princis Katrīnā ieskatījās, kad viņai mugurā bija visai caurspīdīga kleita. 2011. gadā labdarības akcijā šī vecā kleita tika pārdota par 78 000 mārciņu. Vēlāk tiek pārdotas arī gandrīz visas citas viņas kleitas.

8. No tēva puses Keitas senči ir bijuši advokāti un sīkmuižnieki, no mātes puses - miesnieki, sētnieki un mājkalpotāji.

9. Tā kā jaunajam pārim patīk braukt ar velosipēdiem, Londonas mērs Boriss Džonsons kāzās viņiem uzdāvināja tandēma velosipēdu.

10. Lai gan vairums pāra maltīšu notiek smalkos restorānos dažādās pieņemšanās, Keitai patīkot pašai gatavot ēst, tiesa, bieži vien no subproduktiem.

11. Baumo, ka Keitai ir alerģija no zirgiem, taču daudzos pasākumos viņa cenšas šiem dzīvniekiem tuvoties, tāpēc šīs runas nav apstiprinātas.

12. Heidija Agana, 32 gadus vecā Keitas līdziniece, privātos pasākumos uzstājas kā jaunā hercogiene, par vienu vakaru pelnot 650 mārciņas.

13. Kad pagājušā gada 3. decembrī pāris oficiāli paziņoja, ka gaida bērneli, apsveikumu tvītu intensitāte bija apmēram viens tūkstotis minūtē.

14. "Keitas Midltones efekts" ir oficiāls termins, kas apzīmē viņas ietekmi uz daudzu sieviešu izskatu - sākot no kosmētikas lietošanas un beidzot ar apģērba izvēli.

15. Viljams Keitu bildināja 2010. gada oktobrī, kad pārītis bija devies atvaļinājumā uz Keniju. Tad princis nometās uz viena ceļgala un savai izredzētajai pasniedza mātes saderināšanās gredzenu ar 18 karātu safīru.

16. Keitai ir jaunāka māsa Filipa jeb Pipa, kā arī jaunāks brālis Džeimss. Ņemot vērā britu apsēstību ar jauno hercogieni, arī Pipas dzīvei un, protams, drēbītēm tiek pievērsta ļoti liela uzmanība.

17. Kristīta Keita tika draudzes baznīcā Berkšīrā 1982. gada 20. jūnijā. Nākamajā dienā pasaulē nāca viņas topošais vīrs Viljams.

18. Keita un princis Viljams jau pirms kāzām bija attāli radinieki - viņi ir brālēns un māsīca divpadsmitajā pakāpē.

19. No topošajām Anglijas karaļu sievām Keita ir pirmā, kas ar savu izredzēto dzīvojusi kopā pirms kāzām. Viņi to darīja gan augstskolas laikā, gan arī īsi pirms saderināšanās un kāzām.

20. Divdesmit deviņu gadu vecumā Keita ir Anglijas vēsturē visvecākā karaliskā līgava.

21. Keita ir pirmā kāda Anglijas monarha sieva, kura ir absolvējusi universitāti.

22. Pēc kāzām Katrīnas pilnais goda nosaukums ir - Her Royal Highness Princess William, Duchess of Cambridge, Countess of Strathearn, Baroness Carrickfergus.

23. Kā nearistokrāte, kas apprecējusies ar nākamo Anglijas karali, Keita ir pirmā kopš 1660. gada, kad Jorkas hercogs par sievu apņēma Anniju Haidu.

24. Dažus mēnešus pēc satikšanās princis Viljams Keitai esot samaksājis 200 mārciņas, lai noskatītos, kā viņa skrien, ģērbusies tikai bikini.

25. Lai gan tās ir tikai spekulācijas, populārākie minējumi par karaliskā bērniņa vārdu ir Alise vai Doroteja, ja būs meitiņa, un Leopolds vai Augusts, ja būs puisēns.

26. Atšķirībā no daudzām citām līgavām savās kāzās Keita it nemaz neuztraucās - lieta tāda, ka viss tika izdarīts viņas vietā, bet vienīgā prasība bija "izskatīties lieliski un būt ideālai karaliskajai līgavai".

27. Ja Viljams un Keita kļūs par Anglijas karali un karalieni, viņa būs jau sestā Anglijas karaliene ar vārdu Katrīna.

28. Tā kā studiju laikā Keita un Viljams bija istabas biedri, viņi kopā arī ballējās, un runā, ka dzeršanas sacensībās Keita Viljamu vienmēr uzvarēja.

29. Saskaņā ar žurnāla Vogue pētījumu, kura redaktori esot izanalizējuši tūkstošiem fotogrāfiju, ik reizi, kad Keita pasmaida, ir redzami vidēji 8,6 viņas zobi.

30. Skotlendjards ir nozīmējis četrus pieredzējušus miesassargus, kas dienu un nakti apsargā Keitu. Tādi bija arī pirms kāzām, taču ne par nodokļu maksātāju naudu.

31. Katrīnai nepatīk, ja viņu sauc par Keitu. Arī pirms kāzām nepatika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!