Foto: AP/Scanpix

Filmas Bada spēles aktrise Dženifera Lourensa (attēlā) uzvarējusi vīriešu balsojumā par iekārojamāko sievieti pasaulē.

Vietnē askmen.com sarīkotajā balsojumā par 22 gadus veco Lourensu nobalsojis vairākums no 2,4 miljoniem aptaujas dalībnieku. Aktrise slavēta ne tikai par skaistumu, bet arī par "reālistisko un piezemēto attieksmi pret savu [kinozvaigznes] statusu".

Portāla redaktors Džeimss Beisils izteicies: "Kopumā ir sajūta, ka viņa ir mazliet patiesāka nekā citas aktrises. Viņa arī ienes svaigas vēsmas, jo mēs neesam redzējuši viņu visās tenku lapās pēdējo trīs vai četru gadu laikā."

Jaunajai skaistulei pirmajā pieciniekā seko aktrise Mila Kunisa, modele Keita Aptona, dziedātāja Rianna un aktrise Emma Stouna.

Pagājušā gada uzvarētāja - seriāla Modern Family aktrise Sofija Vergara - noslīdējusi uz 12. vietu, un no citām slavenām dāmām, kas jau pārsniegušas 40 gadu vecumu, 99 skaistuļu topā ir arī ASV pirmā lēdija Mišela Obama (48), komiķe Sāra Silvermena (42) un aktrise Reičela Veisa (42).

Pasaulē iekārojamāko sieviešu topā līdz ar aktrisēm, dziedātājām, politiķēm, sportistēm un sabiedrības dāmām iekļuvusi arī krievu meiteņu pankgrupas Pussy Riot dalībniece Nadežda Tolokoņņikova. Jauniete, kura šobrīd izcieš cietumsodu par huligānismu, ir vienīgā kaimiņvalsts pārstāve šajā sarakstā un ieņem 85. vietu.

Iekārojamāko sieviešu balsojuma uzvarētājai Dženiferai Lourensai ir attiecības ar 22 gadus veco britu aktieri Nikolasu Holtu jau kopš kopējā darba filmas X-Men: First Class uzņemšanas 2011. gadā, bet Dženifera nevēlas, lai viņi kļūtu pazīstami kā slavenību pārītis.

"Nevēlos, lai manām attiecībām sekotu prese, bet tai pašā laikā - lai gan tā ir tikai tāda teorija - jo vairāk tu centies tās noslēpt, jo vairāk tiek uzkurināta mediju ziņkārība," kādā agrākā intervijā izteikusies Lourensa.

Šobrīd Lourensa strādā pie Bada spēļu turpinājuma - filmas Catching Fire, kuras uzņemšana notiek Havaju salās.

Divdesmit iekārojamākās sievietes pasaulē:

1. Dženifera Lourensa

2. Mila Kunisa

3. Keita Aptona

4. Rianna

5. Emma Stouna

6. Miranda Kerra

7. Kristena Stjuarte

8. Džesika Gomesa

9. Džesika Parē

10. Mišela Dženeke

11. Kendisa Sveinpola

12. Sofija Vergara

13. Bleika Laivlija

14. Kristīna Hendriksa

15. Emīlija Klārka

16. Šerila Koula

17. Zūija Dešanela

18. Olīvija Manna

19. Naomi Harisa

20. Klēra Deinsa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!