Foto: Privātais arhīvs

Tautā ļoti iemīļotās muzikālās apvienības Duets Sandra dalībniekiem Andrim un Sandrai Brīnumiem (abi kopā attēlā) ir tik daudz koncertu, ka uz kino abi nav bijuši jau gadiem, taču ir pāris lielisku filmu, kuras mūziķi iesaka noskatīties ikvienam.

"Mums patīk tikai pavisam vecas filmas un kaut kas no latviešiem. No latviešu filmām vislabākais, kas jebkad uzņemts, ir Vella kalpi. Man jau patīk tādas humoristiskas filmas. Vella kalpus esmu redzējis tik daudz reižu, cik vien tie rādīti pa televizoru.

Man patīk arī otrā filma - Vella kalpi vella dzirnavās, bet pirmā, protams, ir labāka," sarunā ar DELFI Izklaide savu kino gaumi atklāj dueta dalībnieks Andris. Lai gan viņš reti skatās ārzemju kino, kāds no starptautiskajiem ražojumiem mūziķim ir spilgtā atmiņā.

"Septiņdesmitajos gados redzēju filmu Piedzīvojumi gaisā, komēdiju par pirmajiem lidaparātiem. Manuprāt, tā bija amerikāņu filma. Lieliska, iesaku visiem. No krieviem man ļoti patīk Sasisto lukturu ielas - tā ir mana izvēle televīzijā," iecienītos ārzemju skatāmgabalus nosauc mūziķis.

No jaunākajiem kino grāvējiem viņam atmiņā palikuši Rīgas sargi. "Tas arī bija pēdējais, ko redzēju kino. Citādi kinoteātri apmeklējis neesmu kopš padomju gadiem - mūsdienās taču ir daudz citu veidu, kā redzēt filmas," uzskata Andris.

Viņa sievai un dueta partnerei Sandrai kino esot tieši tāda pati gaume, tiesa, uz romantiskiem randiņiem kinoteātrī viņš savu jauko sieviņu nevedot.

"Mums tādām lietām nav laika, un, godīgi sakot, nav arī vēlēšanās, jo mūsdienu kino mūs nesaista. Zinām, ko tur apmēram rāda, bet tāds Titāniks, mūsuprāt, nebija nekas īpašs," savu nostāju pauž populārais mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!