Foto: F64

Jaunā dziedātāja Samanta Tīna (attēlā), kura priecēja Jaunā viļņa viesus, uzstājoties festivāla diskotēkā krastmalā, kā arī oficiālajā noslēguma ballītē, uzskata, ka ir muļķīgi strīdēties par un ap šo festivālu, jo Latvijai tas ir ļoti svarīgs vairāku iemeslu dēļ.

"Protams, ka Jaunais vilnis Latvijai ir vajadzīgs! Tas taču ir tas, ar ko mēs esam atpazīstami citu valstu acīs, tas, ar ko ārzemniekiem saistās Jūrmala. Bieži vien, viesojoties ārzemēs, kad kāds paprasa, no kurienes esmu, un es atbildu, ka no Latvijas, ārzemnieks iesaucas: "Ā, New Wave!"

Jaunais vilnis ir Latvijas atpazīstamības zīme pasaulē. Tas, ka šis konkurss notiek tieši pie mums, ir sava veida prestižs, un es ceru, ka tas šeit notiks arī turpmāk," sarunā ar DELFI Izklaide savu viedokli pauž Samanta.

Viņa tikai pasmejas par tiem tautiešiem, kuri pat tādu jauku izklaides pasākumu kā Jaunais vilnis izmanto, lai "paceptos" un meklē tajā visā kādus politiskus aspektus. "Padomājiet taču loģiski - uz ko turas Jūrmala? Cik daudz no IKP mums dod tieši šis festivāls?" mūžīgi neapmierinātajiem retoriski jautā dziedātāja.

Arī strīdi ap diskotēkas norisi krastmalā viņai šķituši muļķīgi, jo, pēc viņas domām, par festivāla norisi Latvijā atbild visa valsts, ne tikai viena Jūrmala, turklāt arī rīdzinieki ir tiesīgi redzēt krievu zvaigznes.

"Ja pie mums sabrauc tik daudz zvaigžņu, kāpēc neizmantot iespēju un neuztaisīt diseni arī Rīgā? Lai taču visa Latvija redz zvaigžņu uzstāšanās, ne tikai tie, kam ir iespēja aizbraukt uz Jūrmalu. Tā ir lieliska iespēja arī rīdziniekiem atnākt un redzēt zvaigznes, nekādus politiskus aspektus te neredzu," spriež populārā dziedātāja.

Viņa atklāj, ka arī pati mēģinās nākamajos gados cīnīties par iespēju pārstāvēt Latviju šajā prestižajā konkursā, kā arī cer kādu gadu izbrīvēt laiku, lai noskatītos kādu no Jaunā viļņa koncertiem - Samantas elks ir Grigorijs Ļepss.

Taču augusts viņai paies koncertējot - tuvākajā laikā Samantai paredzēti šovi Dobelē un Tukumā, bet viņas turneja noslēgsies ar bezmaksas koncertu Rīgā, Sapņu fabrikā, 3. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!