Foto: DELFI

Svētdien, 29. jūlijā, ar vērienīgu koncertu Dzintaru koncertzālē noslēdzās par vērienīgāko popmūzikas notikumu Eiropā dēvētais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2012.

Noslēguma koncertā uz skatuves kāpa krietns pulciņš populāro Krievijas skatuves mākslinieku - Nikolajs Baskovs, Kristīna Orbakaite, Valērija, Stass Mihailovs, Irina Alegrova, Ļevs Leščenko, grupa Viagra, Igors Nikolajevs un citi. Lielālkā daļa no viņiem pateicās Jūrmalai par silto uzņemšanu un izteica cerību tikties atkal nākamgad.

Par vakara kulmināciju kļuva kanādiešu dziedātājas Nellijas Furtado uzstāšanās, kura Dzintaru koncertzāles viesus iepriecināja ar trim savām populārākajām dziesmām, bet Jaunā viļņa noslēguma koncerta izskaņā uzstājās Krievijas zvaigžņu un konkursa dalībnieku kopkoris.

Tāpat noslēguma koncertā tika apbalvoti Jaunā viļņa konkursa laureāti, bet pēc rezultātu paziņošanas skatītāju zālē bija manāma liela neapmierinātība un pat izskanēja protesta saucieni.

Izskaņas koncertu plašā pulkā apmeklēja daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki - bijušais Saeimas deputāts Ainārs Šlesers ar kundzi, Valsts kontroliere Inguna Sudraba, daudzi Krievijas uzņēmēji, kā arī pašmāju miljonārs Jūlijs Krūmiņš, kurš šogad uz festivālu bija izvēlējies pirkt salīdzinoši lētās biļetes.

DELFI Izklaide atgādina, ka konkursa Jaunais vilnis rīkotāju un Jūrmalas domes nesaprašanos dēļ šogad festivāla norise Jūrmalā bija apdraudēta, bet Jaunā viļņa 2012 preses konferencē, ieskicējot nākotnes plānus, komponists un festivāla organizators Igors Krutojs norādīja, ka nākamgad Jaunais vilnis būs un tā vārds ir nesaraujami saistīts ar Jūrmalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!