Foto: F64

Svētdien, 29. jūlijā, noslēdzies jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2012, kurā uzvarēja Niloo no Krievijas (attēlā), bet Latvijas pārstāvji – vokāli instrumentālais ansamblis Framest - palika ceturtajā vietā, dalot to ar Kazahstānu.

Līdz ar uzvaru konkursā Niloo (īstajā vārdā Nilufara Rasulmuhamedova), kura pēc pirmās dienas bija tikai septītajā vietā, no Jaunā viļņa līdzpriekšsēdētājiem Raimonda Paula un Igora Krutoja rokām saņēma stilizētu kristāla vilni un arī festivāla galveno balvu - šogad tā bija naudas balva 50 000 eiro apmērā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz žūrijas vērtējums tikai pirmajās divās dienās bija atklāts, bet vēlāk tika izlemts balsot aizklāti, līdz ar to vairojot intrigu par konkursa uzvarētāju.

Rezultātā otrajā vietā ar 30 000 eiro balvu palika Kostanco del Pinto no Itālijas, bet trešajā - ukrainiete Marija Jaremčuka, kurai samaksās 20 000 eiro. Starp citu, viņi abi šonedēļ notikušajā Jaunā viļņa konkursā tika atzīti par seksīgākajiem starp visiem dalībniekiem.

Kā zināms, konkursā kopumā piedalījās 16 dalībnieki no 14 pasaules valstīm. Pēc konkursa pirmās dienas grupa Framest ierindojās dalītā otrajā / trešajā vietā, bet pēc otrās dienas Latvijas pārstāvji bija trešie. Un tomēr mūsējiem neizdevās iekļūt labāko trijniekā.

Noslēguma koncertā svētdien bez dalībniekiem uzstājās arī tādi estrādes mākslinieki kā Raimonds Pauls, Igors Krutojs, Stass Mihailovs, Kristīna Orbakaite, Valērija, Irina Alegrova, Nikolajs Baskovs, Ļevs Leščenko, grupa Viagra, Igors Nikolajevs un citi.

Foto galerijā: estrādes zvaigžņu un dalībnieku kaislības pēdējā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!