Foto: AP/Scanpix
ASV pirmā lēdija Mišela Obama (attēlā) ir pazīstama ar savu vienkāršo attieksmi pret apģērbu – viņa nevairās no demokrātiskiem zīmoliem, jo tie viņu tuvina tautai un vairo uzticēšanos prezidenta ģimenei, tomēr par to viņa izpelnījusies arī nesaudzīgu kritiku.

Kādam Mišela Obama šķiet atdarināšanas vērts piemērs un stila ikona, tomēr atrodas arī tādi, kas Obamas kundzes tērpos saskata sliktus nolūkus. 

Piemēram, modes eksperte Elizabete Klaina pirmās lēdijas garderobei veltījusi veselu grāmatu ar nosaukumu The Shockingly High Cost of Cheap Fashion (Lētās modes šokējoši augstā cena).

Pēc autores domām, Mišela stimulē pieprasījumu pēc lētiem Ķīnā ražotiem apģērbiem, kas tiek izgatavoti, ignorējot apkārtējās vides prasības un bieži izmantojot bērnu darbu. Tai pašā laikā ASV tekstilrūpniecība pēdējos desmit gados nonākusi līdz izzušanas robežai.

Klaina uzskata, ka Mišelas Obamas dēļ sabiedrība sašķēlusies tajos, kas pērk vienādas, lētas lietas lielajos tirdzniecības tīklos, un tajos, kas var atļauties dārgus dizaineru apģērbus.

Savukārt vidējais slānis – tie, kas ģērbjas ar gaumi un izvēlas vidējās cenu kategorijas lietas, ir gandrīz pilnībā izzudis.

Foto galerijā: Mišelas Obamas tērpi dažādos pasākumos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!