Foto: LETA

Maija pēdējā nedēļas nogale Rīgā pagājusi alus zīmē – no piektdienas, 25. maija, līdz pat svētdienas, 27. maija, vakaram Vērmanes dārzā notika Baltijā lielākais alus festivāls Latviabeerfest 2012, kurā netrūka ne labas mūzikas, ne garda alutiņa.

Festivāls tika atklāts piektdienas pievakarē, kad pilsētniekus uzrunāja Rīgas vicemērs Andris Ameriks, atverot arī oficiālo festivāla simbolu - 100 litru Aldara alus mucu. Pasākuma vadītājs, kā ierasts, bija viens no stiprākajiem latviešiem - Raimonds Bergmanis.

Milzu alus muca uz Vērmanes dārzu tika nogādāta ar zirgu pajūgu, bet tās svinīgajā atvēršanā un alus baudīšanā piedalījās lūgtie viesi, kuriem bija iespēja arī kā pirmajiem piedalīties aklajā alus degustācijā.

Visas trīs dienas festivālā darbojās trīs skatuves, uz kurām notika dažādas aktivitātes. Ar muzikāliem priekšnesumiem alus mīļotājus priecēja Credo, Z-Scars, Zeļļi, Linga, Klaidonis, Varis Vētra, Liene Šomase, Otra puse, dziedošā Riču ģimene un citi izpildītāji.

Alus mīļotājiem bija iespēja noskatīties stipro vīru sacensības un ārmreslinga turnīru, ielu vingrotāju šovu, alus šovu, kā arī baudīt īpašu Latvijas radio 2 alus dziesmu konkursa koncertu un citas lustes.

Par vienu no pasākuma naglām kļuva tradicionālais konkurss Miss Beerfest 2012, kuru šogad vērtēja īpaši uzaicināta žūrija, tostarp arī populārais mūziķis Andris Kivičs.

Festivāla rīkotāji bija piedomājuši arī par alus mīļotāju bērniem - mazuļiem bija iespēja izklaidēties radošajās darbnīcās, kā arī baudīt bērnu vokālās grupas Dzeguzīte muzicēšanu.

Kā atklāj pasākuma organizatori, šogad festivālu apmeklējuši apmēram 40 tūkstoši interesentu, un pašlaik tiek aprēķināts arī kopā pasākuma laikā izdzertais alus daudzums, kas, ņemot vērā to, ka festivālā bija iespēja baudīt ne tikai vietējo, bet arī ārvalstu ražotāju brūvējumu, būs visai iespaidīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!