Foto: DELFI

Jaunais dziedātājs Dāvids Kalandija (attēlā), kuru plašāka publika iepazina pēc viņa dalības Eirovīzijas nacionālajā atlasē, šonedēļ savas daiļrades cienītājiem piedāvā savu pirmo singlu latviešu valodā – dziesmu Bez tevis.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Bez_tevis_Davids_lv_4_10.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>
Dziesmas Bez tevis autori ir komponists Boriss Rezņiks un dzejniece Dagnija Dreika.

"Dāvida unikālā balss ir labs materiāls, ar kuru strādāt ir prieks ikvienam komponistam," saka dziesmas autors Rezņiks, kurš pats arī piedalījies kompozīcijas ierakstā.

"Šis ir mans pirmais studijas ieraksts latviešu valodā, kas nav mana dzimtā valoda. Ceru, ka man kā gruzīnam tiks piedotas dažas izrunas kļūdas - cik atceros, arī Marija Naumova savos pirmajos ierakstos latviešu valodā dziedāja ar nelielu akcentu," stāsta 19 gadus vecais dziedātājs.

"Esmu patiesi pagodināts, ka pēdējo mēnešu laikā man ir izdevies izveidot sadarbību ar tādiem komponistiem kā Zigmars Liepiņš un Rezņiks - manās acīs viņi ir personības Latvijas mūzikā," par panākumiem priecājas Kalandija.

Unikālās balss īpašnieks ir dzimis Latvijā un mūzikai pievērsies tikai pirms dažiem gadiem, kad sportā gūtā trauma liedza viņam veidot džudo cīkstoņa karjeru. Plašākai sabiedrībai viņš kļuva pazīstams pēc dalības Krievijas 1. kanāla TV šova Slavas minūte superfinālā, kur Dāvida balsi kā unikālu novērtēja dziedātājs Nikolajs Baskovs.

Pēc šī konkursa, izpildot Zigmara Liepiņa dziesmas Ja tu man esi angļu versiju Save Me starptautiskajā vokālistu TV  konkursā Gruzijā, Dāvids saņēma balvu par labāko nacionālo hitu, savukārt šogad notikušajā Eirovīzijas dziesmu konkursa superfinālā Dāvida un Samantas Tīnas izpildītā dziesma ierindojās godpilnajā otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!