Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu žurnāls Time apkopojis sarakstu ar 100 slaveniem cilvēkiem, kuri visvairāk ietekmējuši modes pasauli.

Topā iekļuvušas ne tikai modes pasaules pārstāvji - modeles un dizaineri -, bet arī aktieri, kultūras un šovbiznesa pārstāvji, sākot ar 1923. gadu, kad tika izdots pirmais žurnāla numurs.

Time sarakstu iedalījis sešās kategorijās: dizaineri un zīmoli, modeļi, mūzas, fotogrāfi, modes izdevumu redaktori un stilisti, kā arī stils un dizains. Katrā kategorijā iekļauto slavenību skaits atšķiras.

Piemēram, modeļu sarakstā ir tikai deviņi vārdi, tostarp Sindija Kroforde (attēlā), Naomi Kempbela, Linda Evandželista, slavenākā sešdesmito gadu supermodele Tvigija un Keita Mosa.

Mūzu sarakstā ir daudz vairāk vārdu, starp kuriem ir grupa The Beatles, dziedātāja Lady Gaga, ASV pirmā lēdija Mišela Obama, kinoaktrise Odrija Hepberna, dziedātāji Madonna, Maikls Džeksons un Deivids Bovijs, princese Diāna un popārta mākslinieks Endijs Vorhols.

Dizaineru topā nedēļas žurnāls iekļāvis, piemēram, modes māksliniekus Džordžo Armani, Pjēru Kardēnu, Koko Šaneli, Kristianu Dioru, Domeniko Dolči un Stefano Gabanu, Džonu Galjāno, Karlu Lāgerfeldu, Žanu Polu Gotjē un Manolo Blaniku. 

Starp fotogrāfiem Time izcēlis slavenību un modes fotogrāfi Anniju Leibovicu, leģendāro provokatīvo modes attēlu meistaru Helmutu Ņūtonu, slaveno peruāņu izcelsmes fotogrāfu Mario Testīno un citus.

Ar visu 100 leģendāro modes noteicēju sarakstu var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!