Foto: Privātais arhīvs

Tautā ļoti populārā muzikālā apvienība Duets Sandra, kurā muzicē Andris un Sandra Brīnumi (abi kopā attēlā), atklāj, ka vērienīgā koncertu apjoma dēļ nevar atļauties slimot, tāpēc atraduši lielisku veidu, kā uzlabot veselību – ziemas peldes.

"Ziemā peldamies jau kādus desmit gadus. Varbūt mīnus 30 grādu aukstumā vai lielā vētrā neejam, bet citādi jūrā peldamies ik darba dienu, kamēr vien tā nav aizsalusi, vienalga, vai tas janvāris, vai jūlijs," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Andris.

Lai gan citiem šāda veida aktivitātes var izklausīties pārgalvīgas, Andris neko traku tajā nesaskata. Mākslinieki vispirms iesildās, panūjojot gar krastu, bet pēc tam laižas ūdenī, ziemā droši peldoties pa pliko.

"Peldamies, kamēr vien jūra ir vaļā. Šosezon pēdējo reizi nopeldējāmies 26. janvārī. Tad jūra aizsala, un mēs nu gaidām, kad tā atkal būs vaļā, lai peldes turpinātu. Kurzemes pusē jau esot vaļā, bet pie mums, Saulkrastos, vēl krastā sadzīts ledus," stāsta mākslinieks. Peldēšanās ziemā gan palīdz gan uzturēt labu fizisko formu, gan stiprina veselību.

"Šādas peldes ir vislabākais veids, kā uzlabot veselību. Es pat vairs neatceros, kad mums pēdējo reizi būtu bijušas iesnas vai sāpējis kakls, par tādu gripu nemaz nerunājot.

Muzikanti jau nedrīkst slimot, jo mums tādas slimības lapas neviens nedod. Ja esi slims - nestrādā, nav naudas un cauri! Tāpēc mums jārūdās un jāpeldas ziemā gandrīz vai piespiedu kārtā," joko populārā dueta pārstāvis.

Viņš uzskata, ka ar šādām peldēm nodarboties pa spēkam ir ikvienam. "No malas jau izskatās briesmīgi, bet patiesībā tas ir ļoti viegli. Vienkārši vasarā jāsāk peldēties un nevajag līdz ar rudens atnākšanu apstāties.

Organisms pakāpeniski pieradīs - nevajag baidīties," pamāca zinātājs. Baudīt ziemas peldes viņš iesaka tik ilgu laiku, cik pašam kārojas - nav ilgi jāplunčājas pa ūdeni, ja negribas.

Peldēs gūtā enerģija palīdzēs tautas mīlētajai apvienībai izturēt arī garo Lieldienu koncertmaratonu - Duets Sandra svētku laikā būs tik aizņemts, ka pat olu krāsošanai laika neatliks.

"Lieldienas muzikantiem ir pļaujas laiks, tāpēc šos svētkus mēs pavadīsim uz skatuves - visas svinamās dienas muzicēsim," stāsta Andris, atklājot, ka populārajam duetam svētku dienās ieplānoti apmēram astoņi koncerti.

No tiem vērienīgākie gaidāmi sestdienas, 7. aprīļa vakarā, kad grupa spēlēs balli Palsmanes kultūras namā, 8. aprīlī mūziķi būs dzirdami secīgi Rundēnu, Ratnieku un Mākoņkalna kultūras namos, bet 9. aprīlī satricinās Kupravas kultūras namu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!