Foto: DELFI
Pazīstamais modes dizainers, stila un apģērba eksperts Gints Bude (attēlā) atklāj pavasara sezonas modes aktualitātes un nosauc lietu, kurai šosezon jābūt ikviena modīga cilvēka garderobē.

"Pirmā lieta, kam jābūt ikvienas modernas sievietes un arī vīrieša pavasara garderobē - krāsainām biksēm, ko valkāt džinsu vietā. Pavasaris pārsteidz ar luminiscējošām, izteiktām krāsām, tāpēc bikšu pārim jābūt spilgtam - var izvēlēties oranžas, rozā, zaļas vai zilas, atkarībā no veikalu piedāvājuma. Topā ir visas flomasteru marķieru krāsas," sarunā ar DELFI Izklaide sezonas aktualitāti atklāj Bude.

Viņš atklāj, ka īpaši modernas ir nedaudz saīsinātas bikses, kas atsedz potītes. Spilgtā toņa bikses eksperts iesaka kombinēt ar tikpat spilgta toņa augšdaļu - žaketi, jaku, blūzi vai krekliņu, kā arī spilgtām rotām. Savukārt vakaram derēs pavisam cits stils.

"Svinīgiem izgājieniem aktuāla smilšu krāsa jeb, kā citi to dēvē, "kafija ar pienu". Šis tonis ir visur - kleitās, svārkos, blūzēs. Aktuāls arī "zirnīšu raksts" - uz krāsaina pamata citas krāsas aplīši," izejamo tērpu aktualitātes raksturo Bude.

Viņš atklāj, ka modē arī dažādas ģeometriskas figūras, tostarp, horizontālās jūrnieku stila līnijas. Jūrnieku tēma arvien neiziet no modes. "Tumši zilas žaketes ir modē, un katrā veikalā atradīsiet arī kaut ko no navy tēmas," stāsta modes pārzinātājs.

Vīriešiem Bude iesaka šosezon iegādāties vismaz vienu tik aktuālo kokvilnas vai lina auduma žaketi, bet sezonas galvenā tēma puišiem ir divrindu pogu žaketes.

Apavu mode šosezon piedāvā divas aktualitātes - sandaļveida platformas kurpes spilgtās, izteiksmīgās krāsās - vai gluži pretējo variantu - izteiksmīgas, spilgtas baleta čības. Vasaras sezonā topā būs klasiskās grieķu - romiešu sandales, tikai šosezon tās būs bez zelta vai sudraba elementiem un dekoriem - viss uzsvars tiek likts uz krāsu.

"Apavi ir pieskaņoti apģērbam - spilgtās, izteiksmīgās krāsās, un tas pats attiecas uz rokassomām - tās ir spilgti oranžas, tumši rozā, zilas. Var kombinēt aktualitātes, izvēloties neuzkrītošā pūdera toņa tērpu, un papildinot to ar spilgtiem aksesuāriem vienotā tonī," iesaka Bude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!