Trešdien, 21. martā, tiks atklāta jau 16. Rīgas modes nedēļa – kopš 2004. gada, kad Riga Fashion Week notika pirmo reizi, šis pasākums ir kļuvis par vienu no vērienīgākajiem modes dzīves notikumiem Baltijas valstīs.

Divas reizes gadā, rudenī un pavasarī, uz nepilnu nedēļu Rīga pārvēršas par īstu modes metropoli - dažādās galvaspilsētas vietās notiek modīgi pasākumi, skates, izstāžu atklāšanas un, protams, krāšņas ballītes, kas vienkopus pulcē modes un stilīga dzīvesveida cienītājus.

Dalība Rīgas modes nedēļās kalpojusi par atspēriena punktu ne vienam vien tagad jau plašu atpazīstamību guvušam zīmolam un modes māksliniekam, kā arī tieši šī pasākuma ietvaros rīdziniekiem bijusi iespēja iepazīties ar krietnu pulciņu ārzemju dizaineru gan no Lietuvas un Igaunijas, gan citām valstīm.

Ik sezonu rūpīgi tiek izvēlēta arī Rīgas modes nedēļas seja - pirmā, kam Baltijas modes federācija uzticēja šo godu, bija stila eksperte Maija Silova, vēlākajos gados uz plakātiem gozējās aktieri Agnese Zeltiņa un Andris Bulis, bet pēdējās sezonās par Rīgas modes nedēļās sejām izvēlētas jaunās modeles Karlīna Caune, Madara Mālmane un Ilze Pūga.  

Tāpat pasākuma organizatori un dizaineri skatēs iesaistījuši sabiedrībā zināmus cilvēkus - pēdējos gados uz mēles modeļu ampluā iejuties gan hiphoperis Gacho, gan aktrise Zane Vaļicka, kura modes mākslinieka Aleksandra Pavlova skatē tēloja bargu cirka direktori, gan aktieris Rihards Lepers un Ieva Adamss, kuri kalpoja par iedvesmas avotu jaunajiem modes māksliniekiem pērn notikušajā Absolut modes šovā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!