Foto: DELFI
Mūziķa Andra Kiviča dzīvē pašlaik iestājusies īsta harmonija – abi kopā ar jauno sieviņu Madaru (abi attēlā) gaida ģimenes pieaugumu, bet, neraugoties uz to, pieredzējušais mūziķis aktīvi koncertē un gatavs pasniegt izpalīdzīgu roku arī jaunajiem talantiem, piedāvājot kādu dziesmu no saviem vērienīgajiem krājumiem.

Kivičs, kurš rudenī prezentēja dziesmu kopā ar jauno dziedātāju Laimu Graudu, nu uzrakstījis lipīgu gabalu arī talantīgajai Lienei Brikouskai. Pieredzējušajam mūziķim jauno talantu atbalstīšana sagādā tikai prieku, turklāt viņam tas nemaz nenākas grūtI.

"Manā vācelītē ir sakrājušās ļoti daudzas dziesmas. Man ir kādi 40 vai pat 50 lieki gabali. Ja kādam vajag - dodiet ziņu. Ja man kāds palūdz gabalu, man ir, ko iedot. Protams, man ir savi noteikumi, bet nekas briesmīgs. Pirmkārt  - jābūt ar uguntiņu acīs. Jo daudzi ir vienkārši iedomājušies, ka gribētu pagrozīties tajā mūziķu sabiedrībā, bet viņiem nav ne jausmas par to, kāds tur apakšā ir darbs.

Mēs ar Z-Scars savulaik mēģinājām piecreiz nedēļā pa trim stundām. Neviens jau neredz to darbu, jaunajiem liekas, ka varētu kaut kur ātri parādīties ar kādu gabalu," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Kivičs.

Enerģiskajā Brikouskā viņš saskata pozitīvu potenciālu un smejas par to, ka starp abiem esot līdzība - sabiedrība izrāda pastiprinātu interesi kā par Kiviča, tā Brikouskas dzīves līkločiem un jau uzlikusi abiem skandālistu zīmogus.

"Ar ko tad mēs te tā šokējam? Tas ir smieklīgi. Ja cilvēks pamestu sievu un četrus bērnus un aizietu pie vīrieša, lūk, tas būtu šoks. Viss pārējais ir normāli - lai taču cilvēki dzīvo savas dzīves.

Man Lienē patīk tas, ka viņa uzdrošinās būt, kāda viņa ir - viņa ir patiešām sakarīga meitene, ar kuru viegli runāt. Provokatīvs imidžs? Zini, parasti tie gaišie un pozitīvie tēli ir tādi garlaicīgi un arī dzīvē viņi ir tādi bīdāmi un stumdāmi - nekādi. Vajag baigo iekšu, lai izturētu sabiedrības spiedienu, ja atļaujies būt savādāks," skaidro mūziķis.

Viņš ar interesi paskatījies, kāds videoklips radīts viņa sacerētajai dziesmai, un tiem, kuri uzskata, ka skaļas prezentācijas un klipi jau tikai tāda izrādīšanās vien ir, gatavs izskaidrot Latvijas šovbiznesa specifiku.

"Zināmā mērā var teikt, ka oriģināldziesmas un video klipus mūziķi taisa priekš sevis. Taču no otras puses - tas ir nopietns pieteikums tam, ka tu darbojies un esi apritē. Protams, visnopietnākā lieta ir savs oriģinālrepertuārs.

Man kā mūziķim jauna dziesma, singls vai klips norāda uz to, ka esmu apritē, jo Latvijā mūziķi pelna ar koncertiem, ne singliem. Bet, piemēram, klips ir koncertus stimulējošs. Varbūt kāda kluba pārstāvji ieraudzīs klipu vai izdzirdēs singlu un uzaicinās šo mākslinieku pie sevis? Kāpēc ne? Tā jau ir tā dzīvošana mūzikā, tas viss kopā ir tas darbs.

Nekad nav bijis tā, ka klips momentā kaut ko ienestu. Zinu, ka Latvijā mūziķi ir pārdevuši mašīnas, lai varētu ierakstīt albumus. Starp citu, kas interesanti, tās dziesmas, kurām ir klips, ir ilgdzīvotājas. Paskatieties Jumpravas populārās dziesmas - visām ir klipi! Visiem krutajiem singliem vajag klipu, tas ir rādītājs, ka cilvēks to štelli ņem nopietni," mūzikas biznesa nianses skaidro zinātājs.

Viņš labprāt investēs Latvijas mūzikā, palīdzot izsisties jaunajiem censoņiem. "Ja kādam vajag dziesmu ar hita pazīmēm - lai dod man ziņu, jo es varu palīdzēt! Mans draugs DJ Reverss savukārt var īstenot to tehnisko pusi studijā.

Visērtāk jūtos kā mūzikas un tekstu autors. Man šķiet, ka es spēju uzrakstīt cilvēkiem tieši piemērotas dziesmas. Agrāk esmu rakstījis tekstus Gunāriņam, Elīnai Fūrmanei," interesantus faktus atklāj Kivičs.

Mūziķim ir tik bagātīga pieredze šovbiznesā, ka viņam pat būtu interesanti uzņemties producenta pienākumus pār kādu jaunu mūziķi, taču Kivičs apzinās, ka producēšana ir nopietns darbs, kas prasa vairākus gadus un nopietnu atdevi kā no mākslinieka, tā no producenta.

Kivičam tam pašlaik īsti nav laika, jo viņš uzstājas kā solists, nupat atklājot vērienīgu koncerttūru pa Latvijas klubiem un Klondaikām, kā arī kopā ar grupu Z-Scars, un gatavo jaunu, intriģējošu projektu kopā ar kādu Latvijā populāru deju mūzikas producentu.

Neraugoties uz profesionālajiem plāniem, Kivičs atrod laiku arī privātajai dzīvei - mūziķis nesen apprecējās ar savu mīļoto meiteni Madaru un atklāj, ka abi gaida ģimenes pieaugumu.

"Priecīgais notikums ir gaidāms, bet dvīņi gan mums nebūs. Mierīgi dzīvojam, un es jūtos ļoti harmoniski. No vienas puses jau gribas padalīties priekā ar citiem, bet zinot to, ka mūsu sabiedrība nepriecājas par citu cilvēku laimi, bet drīzāk skauž, nav vēlmes ar sabiedrību dalīties. Pietiek, ka ar saviem tuvākajiem dalos," par laimi privātajā dzīvē stāsta Kivičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!