Foto: Itar-Tass/Scanpix

Arī krievu estrādes zvaigznes ļoti iecienījušas sociālo tīklu Twitter, tomēr publiskie ieraksti bieži parāda arī to, ko skatuves spīdekļiem demonstrēt negribētos, proti, rupjas valodas kļūdas.

Kā secinājuši krievu žurnālisti, kuri aizrautīgi seko savu varoņu gaitām, īpaši šajā ziņā izcēlies Filips Kirkorovs (attēlā), kurš, kā pats mēdz lielīties, esot beidzis skolu ar zelta medaļu – viņa ierakstos manāmi kļūdaini uzrakstīti vārdi сватьба, на долго un Маями.

Savukārt dziedātājas Valērijas vīrs Josifs Prigožins lieto tādus vārdus kā агульно, до свидание un, kāda sagadīšanās, arī Маями.

Pareizrakstības likumi ir sveši arī popzvaigznei Dimam Bilanam – viņš raksta Банког un до позна. Neatpaliek arī Bilana producente Jana Rudkovska, iepriecinot lasītājus ar tādām rakstības pērlēm kā погода улучшиться un jauko vārdiņu россияни.

Krievu valodas cienītājus nepatīkami pārsteidzis arī dziedātājs Nikolajs Baskovs. Viņam acīmredzot ir problēmas ar mīkstinājuma zīmi, un viņa rakstības variantā ir tādi klekši kā в зборе.

Gramatiski vispareizāk, kā atzīst krievu interneta resursi, raksta Anita Coja, Kristīna Orbakaite un Maša Maļinovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!