Foto: Mango
Šonedēļ tapa zināms, ka ir izdevies savākt nepieciešamo balsu skaitu, lai notiktu referendums par grozījumiem Satversmē, kas paredz piešķirt krievu valodai otras valsts valodas statusu. Dziedātājs Kaža jeb Kārlis Būmeisters (attēlā) par to tikai pasmejas un pauž pārliecību, ka Latvijā vēl ilgi būs tikai viena valsts valoda.

"Manuprāt, galvenais, par ko mums visiem tagad vajadzētu vienoties, ir tas, ka tajā aprīļa dienā, kad notiks un izgāzīsies šis referendums, mēs uz gadiem piecpadsmit aizmirstam šo tēmu par krievu valodu kā otro valsts valodu.

Par to, ka pēc referenduma viss paliks nemainīgi un latviešu valoda būs vienīgā valsts valoda, man šaubu nav," izklaides portālam Mango savu nostāju skaidro Kaža.

Portālā Twitter viņš jau ironizējis par šo valodu jautājumu, publicējot ierakstu: "Es jau domāju, ka pietiek ar to, ka krievu valoda ir oficiālā valoda Latvijas cietumos." Tāpats puisis spriedis, ka lietderīgāk būtu vākt parakstus par to lai vasarās odi nekož un ziemās lai saule riet vēlāk.

Kaža izplatījis arī jociņu sakarā ar Nila Ušakova rīcību, kurš pēc parakstu vākšanas provizorisko rezultātu paziņošanas atturējies izteikties par to, kā rīkosies referenduma laikā, lai gan bija viens no tiem, kas parakstījās par nepieciešamību šādu referendumu rīkot.

"O! Ušakovs atturas komentēt, kā rīkosies referendumā. Tas ir tā kā: "Kurš palaida sīvo, tu?" - "Nezinu.." ," iesmej Kaža.

Pret pašiem Latvijā dzīvojošajiem krieviem gan mūziķis nav nekādu pretenziju un arī krievu valodā viņš varot parunāt, ja tas nepieciešams. Tomēr Kaža nevēlas, lai krievu valoda kļūst par otro valsts valodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!