Foto: Reuters/Scanpix
Lai gan Holivudas aktieris Semjuels L. Džeksons (attēlā) visai bieži filmējies atklātos draņķos, nupat viņš iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā kinematogrāfa vēsturē visienesīgākais aktieris – filmas ar Džeksona piedalīšanos pasaules kino nomā nopelnījušas 7,42 miljardus ASV dolāru.

Savas gandrīz 40 gadus ilgās aktiera karjeras laikā Džeksons ir filmējies vairāk nekā simts kino un televīzijas filmās, tiesa, pēdējā laikā viņš bieži vien parādās arī tik nelielās epizodēs, ka aktiera vārds nav norādīts filmas titros.

Par ienesīgāko aktieri Džeksons kļuvis, ne tik daudz pateicoties viņa darba spējām un daudzajām filmām, kā dažiem atsevišķiem ļoti ienesīgiem blokbasteriem - Juras laikmeta parks ar viņa līdzdalību ienesa 914 miljonus dolāŗu, Zvaigžņu karu sāga - 2,4 miljardus, Lubene - 212 miljonus dolāru.

Džeksons kino debitēja 1972. gadā ar nelielu lomu filmā Together for Days, pēc tam filmējās tikai 1980. gadā, pēc tam - tikai 1987. gadā. Kopš astoņdesmito gadu beigām aktieris sāka piedalīties aizvien vairāk filmās, bet pa īstam viņš tika pamanīts Spaika Lī filmā Jungle Fever (1991).

Kopš tā laika Džeksona karjera sāka strauju augšupeju, un par darbu Kventina Tarantino filmā viņš tika nominēts arī prestižajai "Oskara" balvai (kuru spēcīgās konkurences dēļ gan neieguva - to saņēma Toms Henkss par titullomu filmā Forests Gamps).

Šobrīd 62 gadus vecais Semjuels Lerojs Džeksons ir iesaistīts trīs vērienīgos projektos: trillerī The Samaritan, kārtējā supervaroņu sāgā The Avengers, kā arī Kventina Tarantino topošajā filmā Django Unchained.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!