Foto: Mango

Grupas Z-Scars līderis Andris Kivičs (attēlā) ikdienā atrodas rokmūziķu vidē, tomēr viņam tomēr izdevies nekļūt par smēķētāju; gluži pretēji – Kivičs pašlaik dzīvojot tik veselīgi, kā reti kurš Latvijas iedzīvotājs.

"Nekad neesmu aktīvi smēķējis. Šad tad kompānijas pēc gadījies uzvilkt kādu dūmu, bet pēdējo cigarešu paciņu laikam nopirku pirms pusotra gada," izklaides portālam Mango atklāj Kivičs.

No smēķēšanas vilinājuma mūziķim izdevies izmukt tāpēc, ka jau kopš mazām dienām viņš aktīvi nodarbojies ar sportu, bet no 16 līdz 23 gadiem bija profesionāls basketbolists.

"Sports ar pīpēšanu kopā neiet. Protams, arī man ir bijuši savi bohēmas periodi, laiks, kad esmu melni tusējis, bet tad ķermenis sūta brīdinājuma signālus, ka jābeidz," stāsta Kivičs.

Viņš uzskata, ka tieši apgrozīšanās rokmūziķu vidē arī visvairāk vedina uz alkohola lietošanu un pīpēšanu. "Ikdienā es pat neiedomājos par cigaretēm, taču, nokļūstot starp mūziķiem, gribas aliņu un uzpīpēt. Tā ir tīri psiholoģiska piesaiste, ne atkarība," uzskata rokeris.

Viņš ir pārliecināts, ka ar dažādiem padomiem vai biedēšanu nav iespējams atturēt jauniešus no alkohola un pīpēšanas, jo katram pašam tas viss jāizbauda uz savas ādas, lai saprastu, ka smēķēt un dzert ir bezjēdzīgi.

"Arī man dzīvē bija jāizdzer savs tilpums alkohola, lai es visu zinātu par to lietu un atmestu. Alkohols un cigaretes - tā ir kā melna, vilinoša truša ala, kurai var vai nu iet garām, vai iet cauri. Es izvēlējos iet tai cauri, iepazīstot visu uz savas ādas," filozofiski spriež Kivičs.

Kā veselīga dzīvesveida aktīvistam Kivičam uzlabojusies oža, un mūziķis atzīst, ka viņam paliekot slikti, ja kāds blakus uzpīpē. Tomēr viņš nevērtē cilvēkus pēc tā, vai tie smēķē vai ne. "Mana draudzene nepīpē, bet es draudzētos ar viņu arī tad, ja viņa pīpētu. Mīlestība pret kādu cilvēku taču nav atkarīga no tā, vai viņš smēķē!" uzskata mākslinieks.

Pēdējā laikā viņš kopā ar draudzeni aktīvi nodarbojas arī ar sportu - abi regulāri dodas skriet uz netālu esošo stadionu, un Kivičs sācis nodarboties arī ar ielu vingrošanu.

"Stadionā bez mums ir vēl daži cilvēki, kas pavingro un paskraida, bet vispār jau Latvijā šajā ziņā nekas nav mainījies - joprojām vairāk nekā desmit procenti latviešu ar galvu nedomā un ir nolaidīgi dzērāji. Savukārt mazāk kā desmit procentiem, pie kuriem sevi pieskaitu arī es, ir savs viedoklis, kuru nav ietekmējuši mediji vai internets," stāsta Kivičs.

Viņš piebilst, ka nupat iegādājies arī asinsspiediena mērītāju, jo kā cilvēkam, kurš strādā naktīs, viņam svarīgi zināt, ka ar viņa veselību viss kārtībā, lai pēc gadiem nenāktos nokrist ar insultu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!