Foto: Mango
Ceturtdien, 1. septembrī, visā Latvijā tika atzīmēta tā dēvētā Zinību diena, un par godu mācību gada sākumam gan Rīgā, gan citās pilsētās norisinājās arī dažādi kultūras pasākumi skolēniem.

Rīgā par vērienīgākajām publiskajām 1. septembra svinībām kļuva Vērmanes dārzā notiekošais pasākums ar nosaukumu "Zem viena jumta", kura laikā uz skatuves kāpa daudzi populāri pašmāju mūziķi.

Lielākās ovācijas sanākušo jauniešu vidū radīja dziedātājas Aijas Andrejevas jeb Aishas (attēlā) uzstāšanās, bet pie grupas Z-Scars dziesmām skolēni jau laidās atraktīvās dejās.

Kā atzinuši Valsts policijas pārstāvji, kopumā 1. septembris šogad Latvijā aizvadīts mierīgi - policija saistībā ar Zinību dienas svinībām noformējusi 120 administratīvo pārkāpumu protokolus, no kuriem lielākā daļa saistīti ar alkohola lietošanu un smēķēšanu neatļautās vietās, bet viens protokols sastādīts par narkotiku lietošanu.

"Pamatā jaunieši māk svinēt, lai gan ir viena kategorija, kas ciena alkoholu un narkotikas un paliek agresīvi," raidījumam 900 sekundes 1. septembra svinības valstī raksturojis Valsts policijas priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns.

Foto galerijā: ieskats 1. septembra svinībās Vērmanes dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!