Foto: Mango

Svētdienas naktī ar grandiozu koncertu Dzintaru koncertzālē izskanēja nedēļu ilgušais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2011 – izskaņas pasākumā tika gan sumināti uzvarētāji, gan teiktas pateicības runas organizatoriem, gan baudīti Krievijas šovbiznesa zvaigžņu priekšnesumi.

Par galveno svētdienas vakara pasākuma notikumu, protams, kļuva konkursantu apbalvošana - īpaši sumināts tika Jaunā viļņa 2011 uzvarētājs, amerikānis Džeidens Filders, bet festivāla mūzas Allas Pugačovas specbalvu - zelta zvaigzni - saņēma somu puiši trio Koop Arponen & Flute of Sham.

Tāpat uz Dzintaru koncertzāles skatuves vakara gaitā kāpa neskaitāmi Krievijā un bijušās Padomju Savienības valstīs populāri izpildītāji - Nikolajs Baskovs, Josifs Kobzons, Dima Bilans, Kristīna Orbakaite, Valērija un daudzi citi. 

Jaunā viļņa 2011 izskaņas koncertu plašā pulkā apmeklēja gan pašmāju uzņēmēji un citas atpazīstamas personas, kā arī starp VIP ložas viesiem bija manāmi šonedēļ Jūrmalā visnotaļ lielā skaitā sabraukušie Krievijas miljonāri un miljardieri.

Tāpat starp Jaunā viļņa noslēguma koncerta viesiem bija arī bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, kuru ierašanās Dzintaru koncertzālē jau pasākuma tiešraides laikā izsauca karstas diskusijas sociālajos tīklos.

Pats Zatlers uz izklaides portāla Mango lūgumu pēc pasākuma dalīties iespaidos par festivāla jubilejas izskaņas šovu no komentāriem atsacījās, daudznozīmīgi bilstot, ka "ir jau par vēlu".

Noslēdzot koncertu, tā vadītāji aicināja visus uz tikšanos jau pēc gada, bet pasākuma idejiskais lolotājs Igors Krutojs svētdien notikušajā Jaunā viļņa 2011 noslēguma preses konferencē, ieskicējot pasākuma nākotnes vīzijas, minēja, ka, iespējams, kaut kad tiks samazināts to mākslinieku skaits, kas dzied ar fonogrammu, bet viņu vietā uz Dzintaru koncertzāles skatuves varētu kāpt mūsdienīgāki Rietumu izpildītāji.

Tiesa gan, šīs izmaiņas nav gaidāmas pārlieku drīz, jo, kā norādīja Krutojs, izmaiņas ir nepieciešamas, bet tās nedrīkst būt straujas, lai nezaudētu jau esošo pasākuma skatītāju auditoriju, bet jaunas auditorijas piesaistei ir jānotiek lēni un uzmanīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!