Foto: Reuters/Scanpix

Britu telekanāls BBC Three gadu mijā apkopojis simts aizvadītā gada kaitinošāko personu sarakstu – starp cilvēkiem, kuri gada laikā dažādu iemeslu dēļ nokaitinājuši gan britus, gan citu valstu iedzīvotājus, ierindojušies visdažādāko jomu pārstāvji, no kuriem daļa pazīstama arī latviešiem.

Kaitinošāko personu saraksta pirmajā vietā briti ierindojuši Anglijas nacionālo futbola izlasi, kuras spēlētāji cilvēkus nokaitinājuši ar saviem zaudējumiem aizvadītā gada Pasaules kausa futbolā izcīņā.

Saraksta otrajā vieta ierindojies popa-repa duets Jedward no Īrijas - abi muzikālie dvīņubrāļi britus saniknojuši ne tikai ar straujo panākumu gūšanu, bet arī ar pārlieku biežo "zīmēšanos" televīzijas ekrānos.

Trešā kaitinošākā persona, pēc britu vērtējuma, ir skandalozā amerikāņu aktrise Lindsija Lohana, kura atrašanos šajā sarakstā izpelnījusies ar regulārajiem tiesu darbiem dažādu pārkāpumu dēļ, vairākkārtējo nonākšanu cietumā, izvairīšanos no soda izpildes un nebeidzamo ārstēšanos rehabilitācijas centros no visdažādākajām atkarībām.

Tāpat kaitinošāko personu pirmajā desmitniekā briti ierindojuši aktieri Melu Gibsonu - viņš sabiedrības nosodījumu provocējis ar saviem antisemītiskajiem izteicieniem, nosaucot aktrisi Vinonu Raideri par "bēgli no krematorijas", un vardarbību pret mīļoto sievieti un astotā bērna māti Oksanu Grigorjevu.

Gana kaitinošs britiem šķitis arī britu dziedātājs Džordžs Maikls, kurš aizvadītajā gadā tika apcietināts un tiesāts par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu reibumā, kā arī supermodele Naomi Kempbela, kura nosodījumu izpelnījusies ar tā saukto "asiņaino dimantu", ko viņai savulaik uzdāvinājis bijušais Libērijas prezidents Čārlzs Teilors.

Kaitinošāko personu desmitnieku noslēdz golfa spēlētājs Taigers Vudss ar saviem ārlaulības sakariem, nožēlas pilno publisko atzīšanos laulības pārkāpšanā un visu savu grēku attaisnošanu ar seksuālo atkarību, un Lady Gaga, kura britu prātus satraukusi ar gaļas gabalu valkāšanu un citiem ekstravagantiem izlēcieniem.

Kaitinošāko personu sarakstā iekļuvis arī televīzijas zvaigzne Džesijs Džeimss, kurš krāpa savu laulāto draudzeni, daudzu kinomīļu iecienīto aktrisi Sandru Bulloku, kā arī amerikāņu "ballīšu karaliene" Parisa Hiltone (attēlā), kura 2010. gadā trīs reizes tika aizturēta par narkotiku lietošanu un glabāšanu.

Kaitinošāko personu saraksta 22. vietā ierindojusies par "popmūzikas karalieni" dēvētā dziedātāja Madonna, kura sabiedrības nosodījumu izpelnījusies ar savas meitas Lurdas izmantošanu sava tēla spodrināšanai.

Tāpat britus ne pa jokam nokaitinājis mazgadīgais kanādiešu dziedātājs Džastins Bībers, kuram tiek pārmesta gan straujā popularitātes gūšana, gan tas, ka viņa fanu pulciņā ir pārlieku daudz jaunu meitenīšu.

Vampīru sāgas Krēsla filmu zvaigzne Kristena Stjuarte britus nokaitinājusi ar savu mūžam neapmierināto sejas izteiksmi, bet aktrise Demija Mūra un Eštons Kačers kaitinošāko slavenību sarakstā ierindojušies dēļ tā, ka viņi aizvadītajā gadā pārāk uzbāzīgi par savām gaitām informēja, izmantojot mikroblogu vietni Twitter.

Saraksta 61. vietā ierindojusies Holivudas zvaigzne Andželīna Džolija, kura kaitinošas personas statusu izpelnījusies ar to, ka viņa vienmēr spēj izskatīties satriecoši perfekti, bet kaitinošāko personu simtnieku noslēdz mūžībā aizgājušais astoņkājis Pauls - viņš cilvēkos nīgrumu radījis ar savām pārlieku precīzajām Pasaules kausa futbolā  prognozēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!