Amerikāņu popzvaigzne Britnija Spīrsa (attēlā) saskaņā ar ceturtdien, 30. septembrī, tiesas pieņemto lēmumu tika atkārtoti atzīta par rīcībnespējīgu personu, vēsta ārzemju prese.

Ceturtdien Losandželosas apgabaltiesas tiesnese Riva Geca pieņēma lēmumu, ka 28 gadus vecā dziedātāja vēl aizvien nav spējīga pati rūpēties par savu dzīvi un īpašumu, tāpēc viņas dzīvi turpinās kontrolēt aizbildnis un īpaši nozīmēts jurists.

Pirms lēmuma pieņemšanas tiesnesei bijusi gara saruna ar pašu dziedātāju, kuru tiesas pārstāve vēlāk medijiem raksturojusi kā "ļoti mīļu", tomēr viņa pieņēmusi lēmumu, ka arī turpmāk Spīrsas dzīvi uzmanīs viņas tēvs.

Pirmo reizi par rīcībnespējīgu Spīrsa tika atzīta pirms diviem gadiem, kad viņa pēc šķiršanās no repera Kevina Federlaina 2006. gadā ilgu laiku aizrāvās ar vētrainu uzdzīvi kopā ar tādām skandalozām "ballīšu karalienēm" kā Parisa Hiltone un Lindsija Lohana.

2007. gadā popzvaigzne devās uz kādu Malibu rehabilitācijas centru ārstēties no savām atkarībām, un tolaik jau sākās tiesas process par aprūpes tiesībām dziedātājas dēliem Šonam Prestonam un Džeidenam Džeimsam, kas Spīrsai radīja tik lielus pārdzīvojumus, ka viņa divas reizes tika nogādāta psihiatriskā ārstniecības iestādē.

Tad arī tika pieņemts lēmums, ka par viņas īpašumu un iekrājumiem atbildību uzņemas viņas tēvs un jurists, bet tēvam arī tika dotas tiesības kontrolēt meitas privāto dzīvi - tikšanos ar draugiem, dažādu pasākumu apmeklēšanu un pat ģērbšanos, ko gan Spīrsa vairakkārt spītīgi ignorējusi, atkal un atkal publiskās vietās defilējot bez apakšveļas.

Neraugoties uz šīm nebūšanās, žurnāls Billboard šogad Spīrsu atzina par vienu no pieciem labāk pelnošajiem mūziķiem pasaulē - pēc izdevuma aplēsēm, viņa gada laikā nopelnījusi aptuveni 40 miljonus dolāru, un finansiāli veiksmīgāki par rīcībnespējīgo dziedātāju ir tikai īru rokgrupa U2, amerikāņu roka veterāns Brūss Springstīns, popzvaigzne Madonna un rokgrupa AC/DC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!