Foto: LETA

Latvijā viesojusies viena no ietekmīgākajām Eiropas politiķēm - Vācijas kanclere Angela Merkele (attēlā), kura tikās ar valsts prezidentu Valdi Zalteru, ministru prezidentu Valdi Dombrovski un Mazajā ģildē ieturēja oficiālas pusdienas.

Visus pasākumus Merkele apmeklēja ģērbusies lietišķā baltas krāsas žaketē un melnās biksēs, tāpēc izklaides portāls Mango vērsās pie Latvijas modes dizainera Ginta Budes, lai viņš raksturotu Vācijas kancleres ģērbšanās stilu.

"Merkeles tēls ir apzināti konstruēts. Tā kā viņa pārstāv kristīgos demokrātus, tad arī viņas ģērbšanā stils ir ļoti demokrātisks. Lai gan kopumā viņas tēls ir nevainojams, taču šajā reizē kanclerei vajadzēja izvēlēties cita piegriezuma žaketi un bikses, kas neizceļ kancleres figūras nepilnības," analizē Gints Bude.

"Izskatās, ka jau gadiem Merkeli ģērbj noteikts dizaineris vai zīmols, bet bieži vien viņu radītais apģērbs ne visai labi atbilst tā valkātājai. Varbūt, ka vajadzētu pamainīt viņas stilistus un ieklausīties citu padomos.

Apģērbs, kurā kanclere bija ieradusies Latvijā, nav proporcionāli veiksmīgs. Salīdzinājumā ar Merkeli mūsu bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un bijusī Lielbritānijas premjerministre Margarita Tečere ģērbās labāk. Tečerei bija nevainojams ģērbšanās stils, un viņas tērpu radītāji domāja par to, kā noslēpt Tečeres auguma nepilnības. Taču Vācijas kancleres gadījumā figūras nepilnība netiek noslēptas.

Ļoti retas ir tās reizes, kad Vācijas kanclere ir izskatījusies nevainojami un sievišķīgi. Runājot, par Merkeles matu sakārtojumu, griezumu un matu krāsu, viss ir ļoti pareizi - kā jau pieklājas lietišķai sievietei, kura atrodas tādā amatā.

Vispār pēc Merkeles apģērba un grima var redzēt, cik viņa pati lielu uzmanību pievērš pasākumam, uz kuru ieradusies, jo ir mega lieli samiti, uz kuriem viņa ierodas perfekti sapucējusies, teicamā apģērbā, viņai ir labs grims un matu sakārtojums.

Var jau teikt, ka viņa strādā 24 stundas diennaktī, bet, stāvot blakus ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, izskatās, ka Dombrovskim un Merkelei ir vienādas vīriešu bikses. Bikses varēja izvēlēties daudz veiksmīgākās ar normāla platuma galiem, jo citādi šīs bikses izskatās pēc vīriešu modeļa. Arī baltā žakete izceļ Merkeles auguma nepilnības.

Noteikti Merkeles gadījumā ir tā, ka pēc savas piederības zemnieku partijai apzināti tiek veidots arī viņas vizuālais tēls, lai tas būtu tuvāks tautai. Tāpēc viņa nedrīkst būt šerpa modes dāma," skaidro Bude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!