Foto: Mango

Nedēļas sākumā Sanktpēterburgā tika prezentēta Krievijas televīzijas dīvas un  "ballīšu karalienes" Ksenijas Sobčakas (attēlā) jaunākā grāmata Lohu enciklopēdija, ziņo Krievijas mediji.

Šajā grāmatā Sobčaka atspoguļojusi pašas veidoto "lohu" klasifikācijas sistēmu, izdalot, piemēram, "sudrabainos lohus", "reibinošos lohus" un "lohus - cirslīšus", un sniedzot katra "lohu" paveida raksturīgākās pazīmes un ieradumus.

Lai grāmatas lasītājs vieglāk uztvertu "lohu" atšķirības, Sobčaka kā piemērus minējusi daudzus Krievijas šovbiznesa darboņus, kuri ne tikai saņēmuši rakstisku kritiku, bet arī kariķēti asprātīgās ilustrācijās.

Ksenija savas dzīves laikā nākusi pie secinājuma, ka "lohi" sastopami visās pasaules valstīs, tomēr Krievijā viņu esot visvairāk. Lai gan grāmatas prezentācijā autore konkrētus vārdus vairījusies nosaukt, zināms, ka grāmatā savu kritikas devu saņēmuši gan dažādu televīzijas šovu vadītāji, gan mūzikas kritiķi, gan dejotāji un dziedātāji, piemēram, Nikolajs Baskovs, kurš aprakstīts īpaši ironiski.

"Ir cilvēki, kuri neredz un nedzird nevienu citu, izņemot sevi, un tādēļ nespēj objektīvi novērtēt, cik nejēdzīgi viņu dziesmas izklausās no malas. Mēs visi zinām leģendu, par to, ka Baskovs, ejot garām spogulim, nejauši ejakulējis. Lai gan notikums nepatīkams, viņš pārģērbies un devies uz skatuves. Tad viss ir kārtībā, bet, ja tādas lietas notiek publiski, man mati saceļas gaisā," Baskovu izsmējusi Sobčaka.

Starp citu, Sobčakai, rakstot grāmatu, nav trūcis arī pašironijas - viņa atzinusi, ka pašas raksturā un dzīvesveidā ir vērojamas dažas "lohu" pazīmes. "Es, piemēram, kā tipisks "lohs" vasarā došos uz Francijas dienvidiem, kā arī vadīju pārraidi, kura uzskatāma par "lohu" citadeli - šovu Māja 2. Bet es cenšos ar to cīnīties," atzinusi jaunā sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!