Foto: EPA-AFI

Kompānija Harris Poll decembrī veikusi ikgadējo aptauju, lai noskaidrotu, kurš ir visiemīļotākais aktieris amerikāņu kino skatītāju vidū. Par to kļuvis 79 gadus vecais Klints Īstvuds (attēlā), kurš gan pēc savas 2008. gada filmas Gran Torino paziņoja, ka vairs nefilmēsies, bet tikai būs režisors.

Kā informē ziņu aģentūra Reuters, vislielāko popularitāti slavenais aktieris un režisors iemantojis starp tādām sociālajām grupām kā par 45 gadiem vecākas sievietes un republikāņu partiju atbalstoši vīrieši.

Reitinga otrajā vietā ierindojies Džonijs Deps, bet trešajā - pagājušā gada analoģiskas aptaujas favorīts Denzels Vašingtons. No aktrisēm visaugstāk novērtēta Sandra Bulloka, kura iekļuvusi ceturtajā vietā.

Vēl desmitniekā iekļuvuši tādi aktieri kā Toms Henkss, Džordžs Klūnijs, Merila Strīpa, Morgans Frīmens un Džūlija Robertsa, kā arī Džons Veins, kas no šī saraksta ir vienīgais amerikāņu iemīļotais aktieris, kura vairs nav starp dzīvajiem.

Eksperti uzsver, ka amerikāņu kino skatītāji instinktīvi izvēlējušies tikai ASV dzimušus aktierus, ārpus saraksta pirmajām vietām atstājot Lielbritānijā vai Austrālijā dzimušus Holivudas aktierus, kuru faktisko izcelsmi nespeciālisti bieži vien vairs neatceras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!