Foto: AFP/Scanpix

45 gadus vecā amerikāņu rakstnieka Dena Brauna jaunais romāns The Lost Symbol (Zudušais simbols) angļu valodā Amerikas Savienotajās Valstīs kļuvis par bestselleru jau tā pārdošanas pirmajā dienā.

Kā paziņojis viens no lielākajiem grāmatu veikalu tīkliem Barnes and Noble, Brauna jaunais romāns jau otrdien kļuvis par pārdotāko grāmatu, otrajā vietā nobīdot Edvarda Kenedija memuārus True Compass. Savukārt interneta veikalā BookScan grāmata tika izpārdota vēl pirms nedēļas.

Kritiķi paredz, ka romāns būs tikpat komerciāli veiksmīgs kā iepriekšējie Brauna darbi - Angels and Demons (Eņģeļi un dēmoni) un The Da Vinci Code (Da Vinči kods), kas atzīts par visu laiku labāk pārdoto grāmatu pieaugušajiem.

Grāmata, kas veikalos tiek tirgota par 29,95 ASV dolāriem (aptuveni 14,4 latiem), internetā tiek pārdota ar 40% atlaidi. Par nepilniem desmit dolāriem iespējams iegādāties arī romāna elektronisko versiju lasīšanai ar elektronisko grāmatu lasītāju Kindle.

Gandrīz mēnesi pirms izdošanas romāns The Lost Symbol interneta veikala Amazon.com bestselleru topā jau atradās ceturtajā vietā. Grāmatas iepriekšpārdošanas apjoms pārsniedza vairāku citu jau iznākušu grāmatu pārdošanas apjomu, tostarp arī Stefānijas Meieres trešā romāna Eclipse (Aptumsums) rādītājus.

Jau zināms, ka tiek gatavota arī kinofilma pēc šī romāna, kurā galvenajā - profesora Roberta Lengdona - lomā atkal iejutīsies aktieris Toms Henkss, un arī sērijas trešās filmas režisors būs Rons Hovards. Lai gan scenārija rakstīšana var sākties tikai pēc romāna iznākšanas, paredzēts, ka filma uz kinoekrāniem nonāks 2011. gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!