Foto: Mango

Jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis trīs dienu laikā, iegūstot vienādu punktu skaitu, pirmo un otro vietu dala Sondoro Sandi no Indonēzijas un Džamala no Ukrainas.

Latvijas pārstāve Aisha jeb Aija Andrejeva un Lika no Gruzijas ar iegūtajiem 334 punktiem dala piekto un sesto vietu.

Pirmo un otro vietu konkursa noslēgumā dala Sondoro Sandi no Indonēzijas un Džamala no Ukrainas, kuri abi nopelnījuši 358 punktus. Abi konkursa dalībnieki par savu izpildījumu saņēma augstāko iespējamo novērtējumu - visi žūrijas locekļi viņas sniegumu novērtēja ar 10 punktiem. Savukārt pēdējā vietā ar 301 punktu palika dziedātāja no Ķīnas Gu Lija.

Kā ierasts, jaunos dziedātājus vērtēja žūrijas komisija sekojošā sastāvā: Konstantīns un Valērijs Meladzes, Laima Vaikule, Igors Nikolajevs, Leonīds Agutins, Vladimirs Presņakovs, Valērija, Makss Fadejevs, In-Grid, Nikolajs Baskovs, Igors Krutojs un Raimonds Pauls, bet konkursa oficiālo programmu vadīja Timurs Rodrigess un Ksenija Sobčaka.

Savu dalību konkursā Aisha noslēdza ar šī gada Eirovīzijas nacionālajā atlasē pirmoreiz izskanējušās dziesmas You Really Got Me Going jauno versiju. Aisha pirmo reizi izpildīja īstu rokdziesmu un bija ģērbusies īsos svārciņos, tādēļ arī žūrijas vērtējums šajā dienā bija visaugstākais - 116 punkti (arī maestro Raimonds Pauls Aishai ielika "desmitnieku").

Sestdienas koncerta noslēgumā visi konkursa dalībnieki kopā nodziedāja nevis, kā ierasts, kādu mirušā "popmūzikas karaļa" Maikla Džeksona dziesmu, bet gan jautro austriešu grupas Opus 1985 gada hītu Life is Life.

Mango jau ziņoja, ka konkursa Jaunais vilnis 2009 balvu fonds ir 100 000 eiro. Pirmās vietas ieguvējs saņems 50 000 eiro, otrās vietas ieguvējs - 30 000 eiro, bet trešās vietas ieguvējs saņems 20 000 eiro (14 056 latus).

Konkurss noslēguma koncerts būs svētdien, 2. augustā, kad tiks pasniegtas arī dažādas speciālbalvas, tostarp arī konkursa „mūzas" Allas Pugačovas balva, ko daži bukmeikeri prognozē tieši Aishai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!