Foto: Mango

Dzintaru koncertzālē noslēgusies starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2009 trešā diena, kurā konkursa programmā piedalījās arī Latvijas pārstāve Aisha (attēlā).

Kā ierasts, pasākums, kuru vadīja Jaunā viļņa „mūza" Alla Pugačova un viņas mūžīgais pavadonis Maksims Galkins, sākās ar Krievijas zvaigžņu uzstāšanos, bet no starptautiskajiem izpildītājiem šajā dienā bija uzaicināta itāliešu dziedātāja In-Grid (īstajā vārdā Ingrīda Emiliana Alberini), kura izpildīja savu vienīgo zināmo dziesmu Tu Es Foutu.

Jaunos dziedātājus vērtēja žūrijas komisija sekojošā sastāvā: Konstantīns un Valērijs Meladzes, Laima Vaikule, Igors Nikolajevs, Leonīds Agutins, Vladimirs Presņakovs, Valērija, Makss Fadejevs, In-Grid, Nikolajs Baskovs, Igors Krutojs un Raimonds Pauls, bet konkursa programmu vadīja Aleksejs Čumakovs un Tina Kandelaki.

Absolūti visus desmitniekus saņēma jaunā dziedātāja no Ukrainas Džamala, bet, summējot abu pirmo oficiālā konkursa dienu rezultātus, joprojām pirmajā vietā ir Indonēzijas pārstāvis Sondoro Sandi. Savukārt lielākās ovācijas no publikas puses izpelnījās Ķīnas pārstāve Gu Lija, kura ķīniešu valodā nodziedāja slaveno dziesmu Подмосковные вечера.

Latvijas pārstāve Aisha ceturtdien izpildīja Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmu Ночь, ko žūrija novērtēja tikai nedaudz labāk kā iepriekšējās dienas priekšnesumu - ar 112 ballēm (no tām pieci žūrijas pārstāvji Aishas priekšnesumu novērtēja ar desmitnieku), un līdz ar to Aishai pēc divām konkursa kārtām kopā ir 218 balles un devītā vieta kopvērtējumā.

Savu dalību konkursā Latvijas pārstāve noslēgs ar šī gada Eirovīzijas nacionālajā atlasē pirmoreiz izskanējušās dziesmas You Really Got Me Going jaunu versiju, bet Jaunā viļņa 2009 uzvarētājs tiks nosaukts konkursa noslēgumā 2. augustā. Atgādinām, ka Viļņa balvu fonds ir 100 000 eiro, no kuriem pirmās vietas ieguvējs saņems 50 000 eiro.

Tradicionāli koncerts noslēdzās ar visu zvaigžņu kora kopīgi izpildītu mirušā „popmūzikas karaļa" Maikla Džeksona dziesmu - šoreiz tā bija We Are the World.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!