Foto: AFP/Scanpix

Slavenais Holivudas aktieris Toms Henks, kura jaunākais veikums vērtējams Dena Brauna romāna Eņģeļi un dēmoni ekranizācijā, atklātā intervijā kādam Krievijas laikrakstam izstāstījis par savu reliģisko pārliecību.

Aktieris, kurš kristīts kā katolis un nospēlējis galvenās lomas katoļu baznīcas pretrunīgi vērtētajās filmās Da Vinči kods un Eņģeļi un dēmoni, savulaik pārgājis pareizticībā. Henkss skaidro, ka konfesiju maiņa ir saistīta ar viņa otrajām laulībām ar aktrisi Ritu Vilsoni.

"Kad cilvēks pieņem lēmumu veidot ģimeni, precēties un radīt bērnus, ir svarīgi padomāt par savu tuvinieku dvēselisko mieru un komfortu," uzskata aktieris, norādot, ka viņš par savu reliģisko pārliecību izvēlējies grieķu pareizticību.

"Es laulājos tajā pašā baznīcā, kurā kristīta mana sieva, un vēlāk tur kristīti arī mani bērni. Tas mūsu ģimeni padara par nozīmīgu baznīcas daļu," uzskata aktieris, norādot, ka "ir svarīgi apzināties, ka ir iespēja doties uz baznīcu, kur var apdomāt savu dzīvi un svarīgus jautājumus".

Henkss atzīst, ka kopā ar ģimeni reti iet uz baznīcu, taču, ja iet, tad pēc dievkalpojuma ģimene dodas kopīgās pusdienās, kuru laikā pārrunā dievkalpojumā dzirdēto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!