Grupa Edinburgas universitātes zinātnieku veikuši pētījumu, kura rezultāti ļauj apgalvot, ka melodrāmas un romantiskas komēdijas kaitē "parasto cilvēku" attiecībām. Pēc zinātnieku domām, šādu filmu skatīšanās pāriem traucē savas problēmas uzlūkot reālistiski, ziņo The Daily Telegraph.

Pētījumā noskaidrots, ka melodrāmas ne tikai liek savos partneros meklēt "Holivudas ideālu", bet arī provocē uz neadekvātu rīcību. Zinātnieki apgalvo, ka tādu filmu kā Jums pienācis pasts (You've Got Mail) un Durvis aizveras (Sliding Doors) cienītāji bieži vien privātajās attiecībās vadās pēc fatālisma idejām un nekad attiecībās neuzņemas iniciatīvu.

Pēc zinātnieku vārdiem, šķiršanās iemesls bieži vien ir pārmērīga ticība laimīgām beigām (happy end), nereāliem sižeta pavērsieniem un melīgai filosofijai, kas raksturīga romantiskām filmām. Problēmas rodas tiem melodrāmu cienītājiem, kuri kino ietekmē rada sev iedomātu ideālu, bet pēc tam savu partneri cenšas pārvērst pēc Holivudas standartiem.

Pētījuma gaitā zinātnieki izanalizējuši 40 populāras filmas, kas uz ekrāniem parādījušās no 1995. līdz 2005. gadam, kā arī aptaujājuši vairākus simtus cilvēku, kas speciālās anketās aprakstījuši savas cerības un pārliecības par privāto dzīvi.

Attēlā: Toms Henkss un Mega Raiena filmā Jums pienācis pasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!