Foto: AFP/Scanpix

11. septembra notikumi 2001. gadā ASV pielikuši punktu idejai par turpinājuma veidošanu 1994. gadā uzņemtajai filmai Forests Gamps ar Tomu Henksu galvenajā lomā, raksta ārzemju mediji. Ar tādu paziņojumu klajā nācis pirmās filmas scenārija autors Ēriks Rots.

Viņš apgalvo, ka filmas turpinājuma filmēšanai viss jau bijis sagatavots. Filmas darbību bija paredzēts sākt no tā brīža, kurā beidzās pirmā filma - ar ainu autobusa pieturā, kad Gamps pavada savu dēlu uz skolu. Teksts bijis gatavs dienu pirms terora aktiem Vašingtonā un Ņujorkā.

"Pēc tam mēs, es, Bobs (režisors Roberts Zemekis) un Toms Henkss (attēlā), savācāmies kopā un nospriedām, ka tagad tam visam vairs nav nekādas nozīmes. Pasaule ir kardināli mainījusies, bet ir dažas lietas, kurām jāaksistē tikai vienā eksemplārā," atzina Rots. Tāpat viņš pajokoja, ka tagad, kad Zemekis aizrāvies ar datoranimāciju, pastāv iespēja, ka Gamps kādreiz atgriezīsies kā multiplikācijas varonis.

Otrās filmas scenārijs bija balstīts uz Vinstona Gruma grāmatas Gump and Co. motīviem, kas stāsta par tālāko Foresta Gampa likteni. Galvenajam varonim bija jāspēlē New Orleans Saints futbola komandā, jāstrādā cūku fermā, jāpiedalās Berlīnes mūra nojaukšanā, jākaro Irākā un jātiekas ar daudzām slavenībām, arī ar Tomu Henksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!