Vai meitenes un puikas jāaudzina atšķirīgi? Uz šo jautājumu tiek meklētas atbildes sarunu šovā "Starp mums runājot". LNT raidījuma "Degpunktā" vadītājs, dzīvnieku kapsētas "Citi medību lauki" direktors Kristaps Rūķītis uzskata, ka patiešām meitas un dēli ir jāaudzina citādāk, meitenēm jābūt sievišķīgām, bet puikas esot jāņem stingrāk. Savukārt mūziķis Kārlis Būmeisters, kurš audzina dēlu, uzsver, ka tētim un dēlam jābūt labākajiem draugiem.

Kristaps kopā ar sievu audzina divas meitas un viņš apliecina, ka: "Ir jābūt sievietei sievišķīgai, tāpēc mana mīļā sieva, līdz ko atnāk siltais laiks, velk kleitas. Visu pagājušo vasaru nostaigāja kleitās. Ļoti skaisti. Man kaut kā liekas dīvaini, ka sieviete vasarā biksēs staigā. Nu labi, tas būtu tāds vizuālais…".

"Pirmā meitiņa, kad piedzima, man brīžam šķita, vai tik es nešauju pār strīpu, ka tik neaudzinu kā puiku. Bet mēs ģimenē kaut kā atrodam to balansu. Bet, jā, sievietei jābūt sievišķīgai. Noteikti meitenes jāaudzina savādāk nekā puikas. Es zinu, – ja mums gadīsies puika, viņš ir jāņem stingrāk. Es tā uzskatu. Es vispār esmu savādāk audzināts, tie bija citi laiki, bet no puikas ir jāprasa citas lietas," tā atzīst Kristaps.

Bet Kārlis stāsta: "Es audzinu puiku tā, lai viņš būtu mans labākais draugs un es viņa. Esmu sapratis, ka mums tā ir iespēja, kā sarunāties, kā izdarīt lietas, kuras kopā ar mammu varbūt nepatīk darīt, piemēram, elpot karstus tvaikus, kad esi saaukstējies. Bet kad mēs esam divatā, nu, večuk, nu izdarām. Nevis ar stingrību, bet mīļumu. Un mamma var iemācīt cieņu pret tēti, bet tētis – pret mammu."

Kristaps apliecina, ka cenšas rādīt paraugu, kā viņš izturas pret meitu mammu. "Lai es būtu tas paraugs un vienu dienu viņa man mājās neatvestu kaut kādu puņķutapu, kurš man skapī pīpēs. Bet vārdu stingrība nevajag saprast, ka tas nozīmē pēršanu. Manām meitām tas pat sapņos nerādās, ka varētu dabūt ar siksnu pa pakaļu, bet šodien ir citas metodes, cits laiks," saka Kristaps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!