Foto: Shutterstock

Dzīves mācībstunda – jāizvirza savas prasības pat slimnīcā! Pie šāda secinājuma nonākusi piecus mēnešus veca bērna mamma Anda Burberga, kura saskārusies ar sliktu pieredzi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Torņkalna novietnē.

Ar Andas piekrišanu publicējam viņas ierakstu feisbukā (citēts ar nelieliem labojumiem – aut.):

"Bērnu slimnīcā Vienības gatvē, uzņemšanā ir problēmas ar izpratni par slimu piecus mēnešus vecu zīdaini!

Piektdien, kad no rīta manam bērnam sākās drudzis, palika zils un vēma, temperatūra bija 40 grādu, ātrie mūs tieši tur nogādāja pulksten 10. Tur bērnam pārbaudīja pulsu un izmērīja temperatūru, ko ātrie jau "ar svecīti" bija "nosituši". Pateica, ka pavēros, iedeva "Microlax" klizmu un pulksten 15 palaida mājās, sakot, ka pie vainas droši vien bijis govs piens, ko iedevu kopā ar auzu pārslu tumi.

Pēc trīs stundām, kad jau biju Saulkrastos, bērnam atkal sākās drudzis un augstā temperatūra. Tā līdz pirmdienai lietoju bērnam svecītes, kā izrakstā norādīja rezidents dakteris.

Pirmdien kāpu mašīnā un pati braucu uz Gaiļezera bērnu slimnīcu. Šeit pusstundas laikā tika izdarīts viss un noskaidrots, ka bērnam ir nieru iekaisums!

Vai tas nav absurds, ka Vienības gatvē neviens neuztaisīja analīzes un nenovēroja uz diennakti tik mazu zīdaini! Es esmu šokā, ka pie mums pat nepienāca dakteris, bet tikai rezidents izteica savus pieņēmumus.

Tā bija mācība, ka jāizvirza savas prasības pat slimnīcā, jo, kā redzam, tur netiek darīts viss, lai noskaidrotu zīdaiņa stāvokli."

Kā situāciju skaidro slimnīcā

No Bērnu slimnīcas pārstāves Vitas Šteinas saņēmām lakonisku atbildi: "Aicinām vecākus ar mums sazināties, lai izrunātu notikušo, jo mums nav tiesību runāt par pacienta veselības datiem ar citām personām, ja vien nav vecāku apstiprinājuma tam. Jūsu atsūtītais apraksts liecina, ka pacients netika pietiekami izmeklēts.

Vēlos vērst uzmanību, ka rezidents ir ārsts, kuram ir tiesības sniegt palīdzību Neatliekamās medicīnas palīdzības un observācijas nodaļā."

Anda Burberga stāsta, ka sazinājusies ar slimnīcas pārstāvjiem, kuri sacījuši, ka atbilde uz viņas iesniegumu tikšot sniegta laikā līdz 30 dienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!