Foto: Publicitātes foto

12. maijā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā augstāko apbalvojumu "Bērnu slimnīcas lepnums" saņēma trīs māsas – Aija Lielnora (3. jeb ķirurģijas nodaļas virsmāsa), Baiba Pitranga (12. jeb Intensīvās terapijas nodaļas māsa) un Ilze Rumba (par mūža darbu bērnu aprūpē). Vairāk nekā 600 māsu kolektīvā visas trīs tika novērtētas kā māsu profesijas paraugs, ar teicamām komunikācijas prasmēm, iniciatīvu aprūpes attīstīšanā, iesaistīšanos apmācību procesu vadībā un nepārtrauktu profesionālo izaugsmi.

Apbalvojums "Bērnu slimnīcas lepnums" simbols ir bronzas ābols, kas tiek pasniegs izcilākajām māsām jau 11. gadu. Apbalvojuma ilggadējais atbalstītājs ir Rietumu bankas labdarības fonds, kas nodrošina māsām arī naudas prēmijas, stāsta slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

"Bērnu slimnīcas lepnums" apbalvošanas ceremonijā tika pasniegti arī Atzinības raksti sešām māsām par priekšzīmīgu darbu. Atzinības rakstus saņēma Ilga Alksne (Neatliekamās palīdzības un observācijas nodaļas māsa), Inese Ķibilde (3. nodaļas māsa), Egita Kvetkovska (operāciju māsa), Anita Vilciņa (4. nodaļas māsa), Dace Gendele (6. nodaļas māsa) un 1. nodaļas māsu palīgs Vija Ozoliņa.

"Bērnu slimnīcas lepnums" balva dibināta 2007. gadā, lai godinātu Bērnu slimnīcas aprūpes personālu, kā arī lai izteiktu pateicību par ieguldījumu un izcili veiktu darbu. Balva "Bērnu slimnīcas lepnums" ir bronzas ābols, kuru atverot vienā pusē redzams slimnīcas logotips un devīze "Laime kalpot bērniem", bet otrā pusē - balvas saņēmēja vārds. Ik gadu tiek pasniegtas trīs "Bērnu slimnīcas lepnums" balvas un vairāki atzinības raksti. Kandidātus apbalvošanai var izvirzīt jebkurš slimnīcas darbinieks vai darbinieku grupa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!