Foto: Privātā arhīva foto
Elīna Augustinoviča ir divu burvīgu zēnu – Anrija un Kristera – mamma. Viņa kopā ar vīru un dēliem dzīvo Rīgā. Kristers ir jaunākais no puikām, un viņš no brāļa, kā arī citiem bērniem nedaudz atšķiras. Viņam ir autisms. Elīna neslēpj, ka audzināt tādu bērniņu kā Kristers, ir grūti. Tomēr viņa norāda, ka tad, kad tu izproti un pieņem savu bērnu, dzīve kļūst daudz vieglāka.

Tuvojoties Mātes dienai, piedāvājam iepazīties ar dažādu mammu stāstiem, un šajā stāstā par īpaša bērna īpašu mammu.

Elīna atklāj, ka Kristers viņai ir palīdzējis iemācīties ļoti daudz. Viņa ir kļuvusi pacietīga un ieguvusi ļoti daudz zināšanu, kas palīdz atvieglot dzīvi ne vien viņai, bet arī citām māmiņām un tētiem, kuru bērniņam ir autisms. Viņa ir ieguldījusi ļoti daudz laika, enerģijas un līdzekļu, lai Kristers varētu mācīties kopā ar citiem bērniem un augtu laimīgs. Tas ir nesis rezultātu – Kristers ir jauks puika, kas var spēlēties ar citiem bērniem, zina vairāk nekā 300 vārdu un prot samīļot mammu.

Kamēr dēli vēl ir mazi – Kristeram ir seši, bet Anrijam astoņi gadi – Elīna izbauda katru viņu apskāvienu un reizes, kad mamma viņiem ir vajadzīga, jo viņa zina, ka vienmēr tas tā nebūs. "Bērns paliks lielāks, un viņam to māmiņu vairs nevajadzēs tik ļoti," nosaka Elīna.

Kristers pārvērtās tik strauji, ka šķita – bērns ir samainīts ar kādu citu

Foto: Privātā arhīva foto

Mīlēt savu bērnu un censties, lai viņš būtu laimīgs

Foto: Privātā arhīva foto

Kārtība un rutīna bērna attīstībai un priekam

Foto: Privātā arhīva foto

Mamma ar maģistra grādu un lielisku komandu

Foto: Privātā arhīva foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!