Foto: PantherMedia/Scanpix

15. maijs ir Starptautiskā Ģimenes diena, bet šogad šie svētki ir pirmdienā, tādēļ daudz pasākumu notiek jau nedēļas nogalē, daļēji tos apvienojot arī ar Mātes dienu, ko, savukārt, šogad svinēsim 14. maijā. Piedāvājam ielūkoties dažos Ģimenes dienai veltītos pasākumos.

Ar ģimeni uz bibliotēku

13. maijā Latvijas Nacionālas bibliotēkas (LNB) pastāvīgā ekspozīcija "Grāmata Latvijā" piedāvās īpašu bezmaksas pasākumu programmu ģimenēm ar bērniem.

No pulksten 10 līdz 16 ģimenes ekspozīcijā apmeklētāji saņems uzdevumu grāmatiņas, kas ļaus ekspozīcijas "Grāmata Latvijā" apskati papildināt ar āķīgiem un aizraujošiem uzdevumiem. Pieaugušie ģimenes locekļi aicināti kopā ar bērniem izpētīt grāmatas maršrutu un uzdevumus, padarot ekspozīcijas apmeklējumu par kopīgu ģimenes ceļojumu.

Dienas gaitā – pulksten 11, 13 un 15 – ģimenes aicinātas arī uz nodarbībām LNB Virtakas klasē, kur varēs iepazīt seno zīmju noslēpumus. Tikšanās pie LNB reģistratūras.

Foto: Publicitātes foto

Uzdevumu grāmatiņa un Virtakas klases nodarbības īpaši piemērotas bērniem no sešu līdz 12 gadu vecumam, taču ģimenes aicinātas nākt kopā arī ar savām jaunākajām un vairāk pieaugušajām atvasēm, jo ekspozīcija "Grāmata Latvijā" piedāvā daudzveidīgu pieredzi visdažādāko vecumu un interešu apmeklētājiem.

Vienlaikus Starptautiskās Ģimenes dienas pasākumā pulksten 13 LNB Bērnu literatūras centrā (7. stāvā) notiks iknedēļas pasākums "Ģimeņu sestdiena", kur šoreiz programmā tikšanās ar grāmatas "Kā rodas milti?" autori Kristīni Jacino.

Ģimenes svētki Cēsīs

Šogad Ģimenes svētku pasākumu aktivitātes norisināsies trīs dienas ar mērķi popularizēt radošas brīvā laika fiziskās aktivitātes, uzsvaru liekot uz veselīgu dzīvesveidu. Ģimenes dienas tēma "Nāc ārā!"

Pirmdien, 15. maijā, Ģimenes svētki Cēsīs būs vairāku namu pagalmos. Pagalmu teātra izrāde bērniem "Nāc laukā", režisors Kārlis Krūmiņš būs redzama pulksten 10 L.Paegles ielā 2, pulksten 13 – E.Dārziņa ielā 9, bet pulksten 15.30 – Niniera ielā 4.

Savukārt Cēsu Pils parkā no pulksten 16 līdz 17.30 aicināta ikviena ģimene Cēsu pils parkā reģistrēties, saņemot maršruta karti un doties ģimeni saliedējošās aktivitātēs. Ģimenes, kuras būs piedalījušās visās aktivitātēs saņems Ģimenes pasi un kopīgu ģimenes fotogrāfiju. Pulksten 16.30 svētkus ieskandinās ģimenēm veltīts koncerts. Koncertā piedalīsies: Cēsu bērnu un jauniešu centra "Spārni" ritmikas grupa, šūšanas klase, rokdarbu klase, deju studija "Grācija, sporta deju klubs "Reveranss", Cēsu pilsētas vidusskolas 3.– 4. klašu deju kolektīvs, modes deju grupa "Viva" un Lāsma Takanbekova ar zumbas deju grupu.

Pulksten 17 Cēsu Pils parka estrādē notiks arī 2017. gada Cēsu novada Krustbērna sveikšana, bet pulksten 18 – bērnu ratiņu parāde. Visatraktīvāk uzpostie ratiņi saņems īpašas pārsteigumu balvas. Bet pulksten 19 paredzēta Laimīgās ģimenes izloze. Izlozē piedalīsies ģimenes, kuras būs piedalījušās ģimeni saliedējošās aktivitātēs un saņēmušas Ģimenes pasi. Balva – jūras ceļojuma dāvanu karte 1–4 personām, ģimenes foto sesija un citas vērtīgas balvas.

Svētki turpināsies 16. maijā, kad pulksten 18 Cēsu Sporta kompleksā, Piebalgas ielā 18, notiks pasākums "Tēti spēlē florbolu". Sadarbībā ar Cēsu florbola klubu "Lekrings" ikvienam tēvam būs iespēja apgūt florbola spēles pamatus un piedalīties florbola spēlē "Tēti pret tētiem". Mammas ar bērniem atbalsta tētus! Florbola spēlei nepieciešamo ekipējumu nodrošinās florbola klubs.

Savukārt 17. maijā Cēsīs, Raunas ielā 4, pulksten 17 notiks sarunas mammām "Ļauj sev būt laimīgai, veselai un mīlētai". Sadarbībā ar Cēsu novada Vecāku domi ikvienai mammai iespēja apmeklēt lekciju mammām.

Kā jau minējām, daudz pasākumi, kas veltīti ģimenes dienai, apvienoti ar Mātes dienas pasākumiem, daudz tādu, piemēram, ir plānoti Rīgā. Par šiem pasākumiem plašāku informāciju atradīsi šeit.

Grāmatas roku rokā ar zinātni

18. maijā pulksten 17 Rīgas centrālās bibliotēkas Sarkandaugavas filiālbibliotēka (Aptiekas ielā 14a) aicina uz Starptautiskajai ģimenes dienai veltītu pasākumu "Kā putni ligzdiņā!" Pasākuma īpašie viesi – zinātniskais teātris "Laboratorium.lv". Šis īpašais teātris piedāvā
zinātniskus šovus, kas aizrauj un paplašina redzesloku, ļauj uztvert zinātni pavisam citādi un iemīlēt to.

Foto: Shutterstock

Pasākuma laikā notiks arī konkursi, spēles un radošas aktivitātes lieliem un maziem. Lasošākās un aktīvākās ģimenes gaida patīkami pārsteigumi! Uz pasākumu laipni gaidītas ģimenes ar bērniem! Ieeja – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!