Austrālijas senatore Larisa Vatersa nu ir ierakstīta Austrālijas politikas vēsturē ar to, ka viņa ir pirmā politiķe, kura parlamenta ēkā ar krūti barojusi savu mazuli.

Vatere ir Zaļās partijas biedre un atgriezusies darbā pēc 10 nedēļu pēcdzemdību atvaļinājuma. Kad viņas meita Alija jutās izsalkusi, senatore vienkārši bērnu pabaroja. Politiķe savā tvitera kontā ierakstījusi, ka jūtas lepna, ka viņas meita ir pirmais bērns, kurš ir zīdīts ar krūti Austrālijas parlamentā. Viņasprāt, parlamentā vajadzētu vairāk sieviešu – mammu, vēsta "Usatoday.com", bet par deputātes drosmi vēsta ļoti daudz pasaules mediju, kā arī šī vēsts jau "apskrējusi" sociālos tīklus.

Tomēr sabiedrības attieksme ir visai nosodoša. Komentāri pie Vateres fotogrāfijām ir visai neglaimojoši. "Tas ir stulbi. Es saprotu, ka krūtsbarošana ir dabiska, tomēr bērns darbā… Šī sieviete tikai centusies sev vairot publicitāti."

"Tas ir apvainojums parlamenta darbiniekiem. Darbs nav vieta, kur līdzi ņemt bērnu."

"Esmu liels krūtsbarošanas atbalstītājs, bet, šķiet, ka ar šo gājienu viņa ir pāršāvusi pār strīpu."

Tiesa, ir jau arī tādi, kuri atbalsta jauno mammu, bet krietni, krietni mazāk. "Vairāk spēka viņai. Barošana ar krūti ir dabiska. Zīdīšana nedrīkst tikt apkaunota jebkādā veidā vai formā. Tām būtu jābūt likumīgām tiesībām zīdīt jebkur un jebkurā laikā."

Komentāri feisbukā vien tikai pie viena video tuvojas 500, un vairums no tiem ir negatīvi. Kā domā tu? Savu viedokli paud komentāros!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!