Foto: Privātā arhīva foto

Helmuts un Ilvars ir septiņus un piecus gadus veci brālīši ar īpašām vajadzībām, kuriem nepieciešama regulāra ārstēšana un rehabilitācija. Pateicoties ziedotāju atsaucībai, labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" varēja apmaksāt viena brālīša ārstēšanās kursu Kaļiņingradā, Krievijā. Arī otrajam brālim ārstēšanās nes rezultātus, tādēļ brāļu mamma, kurai ir vēl divi bērni, lūdz sabiedrības atbalstu, lai varētu turpināt iesākto.

Par brāļiem plašāku informāciju gūsi šajā rakstā, bet, lūk, ko stāsta vecmāmiņa, atgriežoties no pirmā ārstēšanās kursa:

"Ārstēšanas rezultātā Ilvars ir aktīvāks, acu kontakts ir ilgnoturīgs, viņš ir ieinteresēts par apkārt notiekošo. Ilvaram atklāja, ka viņš slikti dzird vai nedzird skaņas, tāpēc arī neatkārto zilbes. Rīgā tagad jāpārbauda dzirde un nepieciešama konsultācija pie surdologa.

Arī Helmuts ārstēšanas rezultātā ir kļuvis aktīvāks, parādījušās jaunas zilbes un jauni vārdi, vēlme komunicēt ar apkārtējiem.

Foto: Privātā arhīva foto

Tagad abiem ir jāturpina medikamentozā terapija un nodarbības ar defektologu, psihologu."

Lai turpinātu uzlabot brālīšu veselību, nepieciešams iziet četrus ārstniecības kursus. Jau jūlijā tiek plānots atkārtots ārstēšanas mikrostrāvas refleksoterapijas kurss, kas izmaksās 2000 eiro.

"Palīdzēsim.lv" lūdz sabiedrības palīdzību brālīšu ārstēšanas turpināšanai Kaļiņingradā, lai veicinātu abu bērnu attīstību un runas spējas.

Lai brāļi varētu iziet pilnu rehabilitācijas kursu (kopā četras reizes), vēl nepieciešami 6240 eiro.

Ja vari palīdzēt, to var izdarīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!