Foto: Shutterstock

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments izsludina pieteikumu pieņemšanu no pirmsskolas vecuma bērnu likumiskajiem pārstāvjiem par bērnu reģistrēšanu vispārējās pirmsskolas izglītības programmas (mācību valoda – latviešu) apguvei bērniem no pusotra gada vecuma.

Lūk, jaunās grupiņas atvērtas:

  • Rīgas 192. pirmsskolas izglītības iestādē, kas atrodas Rīgā, Kārļa Vatsona ielā 11A (Mežaparka apkaime);
  • Rīgas 224. pirmsskolas izglītības iestādē, kas atrodas Rīgā, Prūšu ielā 82 (Ķengaraga apkaime);
  • Rīgas 256. pirmsskolas izglītības iestādē, kas atrodas Rīgā, Ilūkstes ielā 28 (Pļavnieku apkaime);
  • Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē "Margrietiņa", kas atrodas Rīgā, Slokas ielā 126 (Imantas apkaime).

Šogad šajās iestādēs tiks atvērta tikai viena grupa, kas īstenos pirmsskolas izglītības programmu latviešu valodā bērniem vecumā no pusotra gada vecuma (izņemot Rīgas 224. pirmsskolas izglītības iestādi, kurā uzņems divas grupas), tādēļ lēmumu atteikties no izglītības iestādes (ja tā ir vienīgā) un pieteikties uz jaunatvērtajām grupām minētajās pirmsskolās aicinām izvērtēt apdomīgi, tā norāda departamentā.

Pieteikumus var iesniegt elektroniski pakalpojumu portālā "Eriga.lv" pakalpojumā "Reģistrācija pirmsskolai" vai jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā no 22. aprīļa līdz 8. maijam. Šajā laika periodā reģistrētajiem pieteikumiem tiks piešķirts agrākais reģistrācijas datums un laiks, kāds bērnam elektroniskajā datu bāzē Rīgas pilsētas pašvaldības pirmsskolas rindās ir fiksēts, līdz ar to arī rindas kārtas numurs šajā laika periodā var mainīties.

Pieteikumiem, kas tiks reģistrēti pēc 8. maija, tiks piešķirts tas reģistrācijas datums un laiks, kad reāli pieteikums izdarīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!