Foto: .instagram.com/explore/tags/eierbaum/

Pašiem savs Lieldienu koks ar 10 000 krāsainām olām tā zaros. Šādu brīnumu izveidojusi vāciešu Kristas un Folkera Kraftu ģimene, kuri patiesībā katru gadu turpinājuši vēl pašu bērnībā aizsākto tradīciju – gaidot Lieldienas, kokos iekarināt olas.

Šāda tradīcija nav tikai Kraftu ģimenē, ļoti daudzās vāciešu ģimenēs katru gadu dara to pašu, tikai, iespējams, mazākos apmēros. Vācijā šādus kokus sauc par "Eierbaum" (Olu koks) vai arī "Osterbaum" (Lieldienu koks), vai arī "Ostereierbaum" (Lieldienu-olu koks), un ļoti daudzas ģimenes šajā laikā piemājas dārzos iekarina krāsainas olas. Taču Kraftu ģimene, kura dzīvo Zālfeldē, pret šo tradīciju izturas īpaši atbildīgi.

Pērn, piemēram, Kraftu ģimene Lieldienu koka izveidošanai veltīja aptuveni divas nedēļas, kokā iekarinot 10 000 dažādu krāsu olas. Turklāt katrai olai bijis savs dizains vai īpašs zīmējums. Šī tradīcija ģimenē esot sākta vēl 1965. gadā. Toreiz viņu Lieldienu kokā bijis vien 18 olas, turklāt izmantotas mākslīgās olas, savukārt pēc tam jau ģimene izmantojusi tikai īstās.

Lai izveidotu koku ar 10 000 olām, iesaistījusies visa ģimene. Piemēram, Kristas meita Gabriela ir māksliniece, kura arī aktīvi līdzdarbojusies šajā procesā. Pat tūristi sākuši braukt uz Kraftu māju lūkoties neparasto skaistumu. Kādam varbūt varētu rasties jautājums, ko gan ģimene pēc tam dara ar tik lielu daudzumu olu, kuras ir īstas, ēdamas. Paši ēd, bet lielāko daudzumu olu atdod labdarībai.

A post shared by @bobby127370 on Apr 8, 2015 at 2:47pm PDT

Fotogrāfijās zemāk varēsi aplūkot arī citus kokus, ar mazāku olu skaitu, bet tikpat jaukus, jo ģimenes tradīciju ievērošana ir atbalstāma lieta, un to ieviešanu un uzturēšanu vajadzētu īstenot ikvienā ģimenē. Varbūt arī tu, ja vien pie mājas to ir iespējams izdarīt, vari šogad izmēģināt kaut ko līdzīgu?

A post shared by Debbi (@debbidavis1) on Mar 27, 2016 at 1:50pm PDT

Var arī tā, katrs pēc iespējām.

A post shared by whoiam (@whoiampetz) on Apr 12, 2014 at 4:02pm PDT

A post shared by Aileen B. (@blitzi_2012) on Apr 10, 2017 at 10:13pm PDT

A post shared by Nicole Mark (@stoffknoedel) on Mar 27, 2016 at 1:14am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!