Pagājušās nedēļas brīvdienās visai neparastu atgadījumu piedzīvoja "Turkish Airline" apkalpe un arīdzan pasažieri, kuri kļuva par aculieciniekiem meitenītes Kadijas ierašanās pasaulē 12 800 metru augstumā. Sieviete Nafi Diabi dzemdēja, esot 28. grūtniecības nedēļā, un tas notika drīz pēc lidmašīnas pacelšanās no Gvinejas galvaspilsētas Konakri, bet reisa galamērķis bija Stambula Turcijā.

Kā vēsta "Bbc" un arī daudzi citi ārvalstu mediji, māte un jaundzimušais bērns tika nogādāti slimnīcā Burkinafaso galvaspilsētā Vagadugu, un tikai tad lidmašīna turpināja ceļu uz reisa galamērķi.

Salona apkalpe pamanījusi, ka sieviete cieš sāpes un kā izrādījās, tās bija dzemdību. Sievietei atbalstu snieguši arī lidmašīnas pasažieri. Kā tiek ziņots, māte jūtoties nogurusi, bet gan viņa, gan mazulis jūtoties labi.

Katrai aviokompānijai ir savi noteikumi attiecībā pret grūtnieču pārvadāšanu, tomēr daudzām lidsabiedrībām ir noteikums, ka, sākot no 28. grūtniecības nedēļas līdzi jābūt ārsta parakstītai zīmei, kas apliecina, sieviete var droši lidot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!