Foto: Privātā arhīva foto.

Ērikai ir 14 gadu, bet, lai gan meitene mācās vispārizglītojošā skolā, no saviem vienaudžiem viņa atšķiras. Ērikai ir dažādas veselības problēmas, bet jau vienu reizi izmēģināts rehabilitācijas kurss delfīnterapijā, kas turklāt devis labus rezultātus, meitenei un viņas vecākiem vieš cerību uz uzlabojumu turpināšanos. Tāpēc Ērikas ģimene vēršas pie līdzcilvēkiem, lūdzot palīdzēt sarūpēt 3000 eiro atkārtotai delfīnterapijai Odesā, Ukrainā.

Ērikai ir smaga ceturtās pakāpes vājdzirdība un BCT hiperkinētiski distoniskā forma. Jau kopš trīs mēnešu vecuma viņa lieto dzirdes aparātu un apmeklē rehabilitācijas nodarbības Dzirdes centrā.

Dzirdes zudums jāsaista ar neiroloģiskām problēmām, un, uzlabojoties vispārējam stāvoklim, uzlabojas arī dzirde. No divu gadu vecuma Ērika regulāri brauc uz Vaivaru rehabilitācijas centru. Tur ir ļoti lielas fizioterapijas iespējas, dažādas ūdens procedūras, masāžas, reiterapija. "Sākumā reiterapija bija vajadzīga, lai iemācītos staigāt, to mēs sākām darīt četru gadu vecumā. Tagad – lai nostiprinātu stāju. Ar Ēriku ir strādājis psihoterapeits, esam izmēģinājušas smilšu terapiju, bijušas sensorā istabā, palīdzējusi ir mūzikas un mākslas terapija," tā stāsta meitenes mamma.

Ērika mācās parastā vispārizglītojošā skolā, kas ir ļoti liels sasniegums. Viegli neiet, bet Ērikai ir palīgskolotāja, kā arī mamma iet uz skolu kā asistente. Viņa ļoti cenšas, lai būtu tāda pati kā pārējie bērni. Patīk matemātikas, mūzikas un zīmēšanas stundas. Lielu prieku sagādā, kad sporta stundās var izdarīt to pašu ko pārējie klasesbiedri. Pēc skolas Ērika regulāri vingro, kas ir vienīgais veids, kā mājas apstākļos uzlabot veselības stāvokli.

"Ar ABLV fonda atbalstu tikām pie jauniem digitāliem dzirdes aparātiem. Ērikai bija liels prieks, ka ar jaunajiem aparātiem spēja sadzirdēt putnus, dzirdēja, kā uz ielas brauc mašīnas. Vakarā, ejot gulēt, negrib tos ņemt ārā, jo patīk klausīties, kā tikšķ pulkstenis. Mums grūti saprast, kā tādas skaņas var nedzirdēt. Tagad viņa pat mācās dziedāt," turpina stāstīt viņas mamma.

Pirms pāris gadiem "Palīdzēsim.lv" Ērikai sagādāja dāvanu - iespēju doties uz delfināriju Odesā. Tur Ērikai veica magnētterapiju, lāzerterapiju, bija ārstnieciskā un bobota vingrošana, masāžas, teipošana un, protams, nodarbības arī ar delfīniem. Delfīnterapijas laikā emocijas bija galējas, no raudāšanas, ka negrib iet baseinā, pirmajā reizē, jo ūdens nebija silts un, piedevām sāļš, līdz asarām pēdējā dienā, kad bija jāšķiras no delfīniem. Emocionāli tas bija ļoti liels pārdzīvojums. Tas viss nāca par labu, Ērika iemācījās pārvarēt bailes, norūdījās un divu nedēļu laikā kustības kļuva stabilākas, nedaudz zuda tonusi. Atbraucot mājās, bija neapzināts progress arī runāšanā, t.i., daudz vairāk runā, nespēja pārstāt stāstīt, cik ļoti patika Odesā. Ērika ir kļuvusi arī dzīvespriecīgāka, psiholoģiskā uzlabošanās ir acīmredzama. Veicām arī doplerogrāfiju galvas asinsvadiem, kas izrādījās nav labā stāvoklī, neirologs izrakstīja jaunas homeopātiskās zāles, lai uzlabotu asinsriti, stāsta meitenes mamma.

Pēc terapijas Ērikai bija redzama uzlabošanās un speciālisti Odesā, kā arī ģimenes ārsts iesaka rehabilitācijas kursu atkārtot, tāpēc meitenes ģimene lūdz līdzcilvēku atbalstu sarūpēt nepieciešamos 3000 eiro delfīnterpijai.

Palīdzēt meitenes ģimenei tu vari šeit, "Palidzesim.lv" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!