Foto: Publicitātes foto
Iznākusi Ulda Ausekļa pasaku grāmata "Viscaurumainākās siermaizītes", kurā atrodamas 19 pasakas ar mākslinieces Ilzes Dambes ilustrācijām.

Šajā pasaku grāmatā atradīsi pasakas par pasauli, kurā dzīvojam – iepazīsi Norbertu, kurš kastītē glabāja muzikanta notis, varavīksnes, kas bieži gribēja būt uz debesu skatuves, Rakstnieku, kuru apbēdināja, ka bērni nelasa, Kociņa kungu, kurš galvenokārt gleznoja bērzus, sarežģīto un piņķerīgo Trešdienu un vēl daudzus citus tēlus.

Pasakas mudinās bērnus un pieaugušos būt skaistākiem un labestīgākiem. Grāmatas autors Uldis Auseklis: "Pasakuprāt, tāpat kā kaķuprāt, pasaulē ir par maz brīvības, tāpēc tās staigā savā vaļā. Pasakām dotas daudzas realitātes, pasakas grib cilvēcības, brīvības un ideālu latiņu pacelt augstāk. To paceļot, tās atgādina piemirstas, dienu burzmā pamestas patiesības un līdzsvaro labo un ļauno. Pasakas teic, ka viņām tas ir svarīgi. Es saku – man arī."

Grāmatu izdevusi izdevniecība "Lauku Avīze". Līdz šim iznākušas divas Ulda Ausekļa pasaku grāmatas "Vēja kungs un briļļainais runcis jeb Pasaka pasaku pasaka" un "3 pasakas par baltām ķepām". Tagad pievienojusies trešā.

Grāmatas "Viscaurumainākās siermaizītes" atvēršanas pasākums notiks Madonaā, Grāmatu svētku laikā 7. aprīlī pulksten 10.30, Madonas novada bibliotēkas lasītavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!