Ir daži dažādi veidi, kā izveidot marmora jeb lāsumainu papīru, bet, izmantojot pienu, tas būs īpaši stilīgi. Trauku mazgājamo līdzekli sajaucot ar pienu un pārtikas krāsvielām, izveidosies skaisti virpuļi. Un paša pagatavoto papīru varēsi izmantot gan apsveikuma kartītēm, gan kā fona materiālu ievietošanai foto rāmītī.

Ar interesanto metodi, kā radoši padarboties ar bērnu, dalās "Good Housekeeping", mudinot izmēģināt dažādas krāsas, lai radītu virkni skaistu un krāsainu mākslas darbiņu. Bērniem noteikti patiks!

Tev būs vajadzīgs:

  • Piens (vislabāk ieteicams esot mandeļu piens, bet derēs jebkurš cits, vienīgais tiek brīdināts, ka govs piens var radīt skābu vidi, kas var apdraudēt mākslas darba izdošanos).
  • Trauks (pietiekami dziļš, bet pietiekami plats, lai tajā ievietotos tevis izvēlētā formāta papīra loksne).
  • Pārtikas krāsvielas (pēc izvēles).
  • Trauku mazgājamais līdzeklis.
  • Ausu tīrāmie kociņi.
  • Akvareļu papīrs.

Ielej traukā nedaudz pienu un tad papilini tajā pārtikas krāsvielu. Radīsies tādi mazi, krāsaini punktiņi. Pēc tam vates kociņu pamērc trauku mazgājamā līdzeklī, kas tev būs ieliets atsevišķā, mazā trauciņā, un lēnām pieskaries pienā izveidotajiem krāsainajiem punktiņiem. Vari izpausties pēc sirds patikas, velkot līnijas. Piens paliks lāsumains jeb marmoram raksturīgajā rakstā. Tad lēnām mērc tajā papīra loksni. Kad tā pamērkta un uz tās izveidojies zīmējums, ņem ārā un noliec nožāvēties. Kad lapa sausa, izmanto pēc ieskatiem – uzraksti apsveikuma kartīti kādam sev mīļam cilvēkam, varbūt uzraksti vēstuli vecmāmiņai, bet varbūt šo skaisto papīru vēlies ielikt rāmītī.

Lai tev jautra darbošanās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!