18. martā pulksten 11 pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni un viņu vecāki tiek aicināti uz Aspazijas dzimšanas dienas svinībām, kas norisināsies Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30.

1865. gada 16. martā Zemgalē, Daukšu mājās piedzimst meitenīte, kuru nosauc par Johannu Emīliju Lizeti. Kad meitene izaugs liela, viņa kļūs par brīnišķīgu dzejnieci, kas izvēlēsies sev izaicinošo vārdu "Aspazija".

"Pavasarī, pašā marta viducī, sestdienas rītā svinēsim Aspazijas dzimšanas dienu. Lasot dzeju, iepazīsim draisko "nebēdni meiteni", kas savas dienas vada rotaļās ar vēju, puķēm un lietutiņu. Mēs arī darināsim rotaļlietas, kā to darīja bērni senos laikos, un kopīgi veidosim apsveikumu Aspazijai viņas dzimšanas dienā. Iepazīsim arī ar abu dzejnieku neparasto bibliotēku, kas atrodas pašā Rīgas sirdī – Raiņa un Aspazijas namā," stāsta muzeja pārstāve Dora Pauzere.

Bibliotēka, ko veido vairāk nekā seši tūkstoši grāmatu, glabā arī to, ko Rainis un Aspazija sacerējuši bērniem – dzejoļu grāmatas, lugu izdevumus, atmiņu tēlojumus. Raiņa un Aspazijas mājas ļaudis vēlas iepazīstināt mazos lasītājus ar abu dzejnieku uzburto brīnumaino bērnu dzejas pasauli, kopā ar vecākiem lasot dzeju, pārrunājot un izdzīvojot to.

Interesenti aicināti iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu dora.pauzere@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruņa numuru 29572469.

Aspazijas dzimšanas dienas svinībās ieeja ģimenēm ar bērniem – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!