Foto: Prāta attīstības centra "Domātprieks" publicitātes foto
Mūsdienīgajā prāta attīstības centrā "Domātprieks", kas durvis apmeklētājiem vēra vien šī gada sākumā, jau aizvadīts pirmais dambretes turnīrs. Tajā topošie dambretes meistari spēra pirmos soļus pretī čempionu tituliem un saņēma attīstošas balvas no "Domātprieks" jaunā sadarbības partnera, bērnu iemīļotā rotaļlietu ražotāja "LEGO". Šobrīd centrā norit gatavošanās Latvijas komandu čempionātam dambretē, kas notiks sestdien, 25. februārī, Valmierā.

Prāta attīstības centrs "Domātprieks" ir radīts ar mērķi attīstīt bērnos spriestspēju, tā piedaloties gudrākas sabiedrības veidošanā. Pirmajā darbības mēnesī centrs jau pulcējis teju 30 pastāvīgos audzēkņus. Gandrīz puse, 8 zēni un 6 meitenes, pagājušajā sestdienā, 18. februārī, jau piedalījās pirmajā "Domātprieks" organizētajā turnīrā 64 lauciņu dambretē, kas notika "Domātprieks" telpās Teikā. "Ugunskristības" godam izturēja visi 5 līdz 9 gadus jaunie dalībnieki, bet par turnīra uzvarētājiem šoreiz kļuva Artem Kushnir starp zēniem un Malvīne Misāne starp meitenēm.

"Piedalīšanās turnīros bērniem ir liels notikums. Tie motivē trenēties, disciplinē un ļauj noticēt saviem spēkiem. Dambrete iemāca priecāties par uzvarām, bet pieņemt arī sakāvi, neuztverot neveiksmi kā fatālu nelaimi, bet tieši pretēji — kā pamudinājumu kļūt vēl labākam. Nākotnes mērķis ir atbalstīt arī pasaules mēroga turnīru organizēšanu Latvijā," atklāj prāta attīstības centra "Domātprieks" izpilddirektors un titulēts dambretists Roberts Misāns, kurš bija aizvadītā turnīra tiesnesis.

"Domātprieks" turnīru balvu sponsors ir pasaulē pazīstamais bērnu rotaļlietu ražotājs "LEGO", kas kļuvis par "Domātprieks" sadarbības partneri. Abus zīmolus vieno kopīgas vērtības, kuru centrā ir bērna attīstība. "LEGO" jau gadu desmitiem rūpējas, lai rotaļāšanās būtu ne tikai jautra, bet arī jēgpilna un iedvesmojoša. Savukārt "Domātprieks" dambretes treniņi attīsta bērnos domāšanu, sniedzot dzīvē noderīgas prasmes, tāpēc šī sadarbība gan tiešā, gan pārnestā nozīmē ļauj bērniem būvēt savu nākotni jau šodien.

Šobrīd prāta attīstības centra "Domātprieks" audzēkņi cītīgi gatavojas nākamajam izaicinājumam. Jau šo sestdien, 25. februārī, Valmierā notiks Latvijas komandu čempionāts 64 lauciņu dambretē U–10, U–13 vecuma grupām. Tajā startēs arī četri "Domātprieks" audzēkņi, kuri apliecinājuši savu mērķtiecību un spējas aizvadītajā turnīrā.

Par prāta attīstības centru "Domātprieks"

Prāta attīstības centrs "Domātprieks" dibināts 2017. gadā. Centrs piedāvā aizraujošus dambretes treniņus bērniem titulētu treneru vadībā, kā arī sniedz iespēju izpildīt dažādus loģikas testus un atjautības uzdevumus un asināt prātu ar attīstošām galda spēlēm. "Domātprieks" atrodas Teikā, Biķernieku ielā 24A–1, Rīgā.

Papildus informācija: www.domatprieks.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!