Sabiedrībā pamazām mainās kādreizējais ģimenes attiecību modelis, kad vīrietis nesa mājās mamutu, bet sieviete sagaidīja vīru ar galdā klātām vakariņām. Nereti sievietes izvēlas apvienot bērniņa audzināšanu ar studijām, tādā veidā ieguldot savā attīstībā. Latvijas augstskolās attieksme ir pretimnākoša jaunajām māmiņām.

Piemēram, Latvijas Universitātē (LU) ir izveidota bērnu rotaļu istaba, kur auklītes pieskata bērniņu, kamēr māmiņa studē. Latvijas augstskolās ir elastīgas un draudzīgas studiju formas jaunajām māmiņām, tā secina LU Sociālo zinātņu fakultātes studentu veidots televīzijas raidījuma "KIVI" veidotāji, kuri aptaujājuši mammas – studentes.

Video sižetā kāda mamma stāsta, ka viņai liktenis bijis dāsns – gan dāvājot meitiņu, gan iespēju domāt par karjeru, jo viņas bērniņu auklē studentes mamma. Gadoties gan, ka dažreiz mamma savu meitiņu neredz pat divas nedēļas, jo mazā aug 100 kilometru no Rīgas, bet mammai nereti jāpabeidz kāds svarīgāks darbs vai jādodas uz ārvalstīm īstenot kāds projekts.

Cita mamma, kura "baudījusi" bērnu audzināšanu laikā, kad studējusi maģistratūrā. Nācies mazo ņemt arī līdzi uz lekcijām, kas bijis visai traki. Tomēr tad radusies iespēja dēliņu atstāt bērnistabā, kur par viņu rūpējās auklītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!